2024. március 29. - Auguszta

Bajnainak saját maga fáj?

Bajnai Gordon számára a válságkezelő csomag egyes elemei érzelmileg, míg mások szakmailag fájdalmasak, de szavai szerint ezeket is muszáj meglépni ahhoz, hogy tartani lehessen a 3 százalékos költségvetési hiányt.
2009. április 23. csütörtök 10:05 - HírExtra
Úgy fogalmazott: vannak olyan intézkedések, amelyek neki érzelmileg fájdalmasak, mert a nem tehetős emberek, csoportok számára jelentenek megszorítást.

A másik esetre példaként a lakástámogatás megszüntetését említette, amely szavai szerint szakmailag esik rosszul neki, mert az új lakások építése a gazdaságot élénkítené.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: ha lenne egy kicsit több mozgásterük, és nem kellene ennyit megtakarítani, akkor azokat az intézkedéseket biztosan nem lépnék meg, amelyek egyébként elősegíthetnék a gazdaság növekedését.

Kiemelte: csak úgy tér vissza Magyarország iránt a külföld bizalma, és csak akkor lesz stabil újra a forint árfolyama, ha meg tudják mutatni, hogy képesek betartani a 3 százalékos költségvetési hiányt. Ehhez olyan fájdalmas intézkedéseket is meg kell tenni, amelyek rövid távon lehet, hogy lefelé viszik a gazdaságot, de megteremtik a stabil, növekvő Magyarország alapjait.

A kormányfő arra a kérdésre, igaz-e a Heti Válasz azon információja, hogy vele együtt több kormánytag az Oszkó Péter pénzügyminiszter által korábban irányított Deloitte Magyarország segítségével helyezett el pénzeket külföldi adóparadicsomokban, úgy válaszolt: az közismert tény, hogy a Wallisnak volt Cipruson befektetése. A szigetország európai uniós állam, ahol - bár jóval kevesebbet, de - kell adót fizetni.

Megjegyezte: Oszkó Péter nem volt a cégnél vezető pozícióban abban az időszakban, amikor ő miniszterré válása előtt az üzleti életben tevékenykedett.

Arra a felvetésre, nem teszi-e hiteltelenné a kormány politikáját, hogy a miniszterelnök által korábban vezetett vállalatnak is voltak offshore cégei, Bajnai Gordon azt mondta: vezetőként az volt a dolga, hogy a legális keretek között a lehető leghatékonyabban működtesse a rá bízott céget.

Mint ahogyan most az a dolgom, hogy Magyarországot, amit átmenetileg rám bíztak, a lehető leghatékonyabban vigyem előre az ország érdekei szerint. A cégvezetőnek az a dolga, hogy a lehető legnagyobb nyereséget produkálja, most pedig az a dolgom, hogy Magyarország számára a lehető legtöbb hasznot hozzam, például az adóparadicsomokban lévő magyar vagyonok adó alá vonásával - tette hozzá.

Bajnai Gordon véleménye szerint talán mindennél jobban hitelesíti a kormány ezzel kapcsolatos szándékát, hogy olyan adótörvényeket terjesztenek a parlament elé, amely az adóparadicsomok ellen soha nem látott keménységgel lép fel és soha nem látott szigorral adóztatja meg az ott lévő magyar vagyonokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

eroica
2009. április 23. 10:28
Csúcs ez az ország! Sikerült egy "elhivatottat" lecserélni egy másik "elhivatottal" ! Mindketten, (átvitt értelemben) ülnek a pénzeszsákjaikon és közben meg akarják váltani Magyarországot! Ezek szent emberek, ezeket mi meg se érdemeljük. Milliárdosok, akiknek az unokájuk is kiválóan élhet(ne) a nagypapi pénzének kamataiból, mindent kockáztatnak azért, hogy minket kivezessenek Egyiptom földjéről a Kánaánba.
Igaz, hogy ha bármelyiküket megkérdeznék, hogy mennyi egy liter tej vagy egy kiló (legolcsóbb!) kenyér csak pislognának! Aztán ha egy egyszerű közgazdasági feladványt kapnának, amely abból állna, hogy hogyan lehet 80.000 Ft-ból egy négytagú családnak most és a Bajnai(Gyurcsány epigon csomag) bevezetése után megélni, hát lenne fejvakargatás!
Persze minden ország olyan vezetőt érdemel amilyen az ország maga, és a hatalom mámorító illatának nehéz ellenállni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását