2024. május 6. - Ivett, Frida

Oszkó adós maradt a saját verziójával?

Tállai András, a Fidesz vezérszónoka az adótörvények általános vitájában az adótörvények kapcsán megjegyezte, hogy azokat még az előző kormány nyújtotta be.
2009. április 21. kedd 15:20 - HírExtra
Megkérdezte azt is, hogy ha készül egy újabb adócsomag, akkor azt miért nem a költségvetés főszámainak ismeretében alkotják meg.

Közölte, hogy a miniszteri expozé növelte a bizonytalanságot és a kormány iránti bizalmatlanságot. A képviselő az MTI reggeli hírére hivatkozva azt mondta, hogy amíg Magyarországon az a cél, hogy hét-nyolc százalékkal csökkenjen a fogyasztás, addig véleménye szerint a környező országokban azt akarják elérni, hogy a lakosság többletjövedelemhez jusson, és nőjön a fogyasztás.

Tállai András szerint amit a "Gyurcsány-Bajnai kormány" akar, az megvalósíthatatlan, mert a keresletcsökkentés mellett nem lehet a gazdaságot élénkíteni. Adóemeléssel nem lehet munkahelyeket teremteni - tette hozzá.

A vezérszónok úgy fogalmazott, az adótörvények csomagjában olyan ellentmondások vannak, amelyek szerinte egyrészt azt bizonyítják, hogy a jelenlegi kormány még többet szeretne az emberektől elvonni, másrészt azt is mutatják, hogy a kormány alkalmatlan a válságkezelésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását