2024. április 29. - Péter

Szávay legyőzte Hantuchovát

Szávay Ágnes két játszmában legyőzte az Australian Openen elődöntős, világranglista-nyolcadik szlovák Daniela Hantuchovát, ezzel bejutott a legjobb négy közé a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi női tenisztornán.
2008. február 8. péntek 17:22 - Hírextra
A mérkőzés elején a második helyen kiemelt Hantuchova akarata érvényesült, a WTA-rangsorban 20. Szávay nem igazán találta a ritmust, így remekül adogató riválisa előbb 3-0-ra, majd 4-1-re elhúzott. Ekkor azonban a hetedikként rangsorolt magyar összeszedte magát, a korábbiaknál pontosabban helyezte labdáit, s ennek köszönhetően kiegyenlített. A folytatásban mindkét oldalon egy-egy megnyert és elvesztett adogatójáték következett, így jöhetett a rövidítés, amelyet Szávay viszonylag simán nyert, s ezzel játszmaelőnyhöz jutott.
A második szett aztán - legalábbis a magyar teniszező szempontjából - sokkal simábban alakult: eredménytelenül szerváló ellenfele hibáit kihasználva szinte pillanatok alatt 5-1-re elhúzott, s máris a mérkőzésért adogathatott. Első meccslabdáját ugyan elpuskázta, a másodikat azonban már kihasználta, így 1 óra 40 perc alatt kiharcolta a továbbjutást.
Szávay - aki a fináléba jutásért a Jelena Gyementyjeva-Katerina Bondarenko mérkőzés győztesével találkozik - ezzel 2-0-ra alakította mérlegét Hantuchovával szemben: eddigi egyetlen meccsükön, a tavalyi, a New Haven-i verseny nyolcaddöntőjében ugyancsak két játszmában győzött ellene.

Eredmény, negyeddöntő:

SZÁVAY (7.)-Hantuchova (szlovák, 2.) 7:6 (7-4), 6:1

később:
Csakvetadze (orosz, 1.)-Mauresmo (francia, 6.)
Bartoli (francia, 3.)-Razzano (francia)
Gyementyjeva (orosz, 4.)-K. Bondarenko (ukrán)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását