2024. május 5. - Györgyi

Államtitkárt és szóvivőt váltanak

Horváthné Fekszi Márta államtitkár, Szentiványi Gábor szakállamtitkár és Szelestey Lajos szóvivő is távozik posztjáról a Külügyminisztériumban a minisztercsere után - tudta meg az MTI hétfőn külügyi forrásokból.
2009. április 20. hétfő 18:01 - HírExtra
Horváthné Fekszi Mártát Szabó Vilmos, az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke követi az államtitkári poszton. A politikus a tervek szerint kedden teszi le esküjét, ezt követően áll munkába a Külügyminisztériumban. Horváthné Fekszi Márta az elképzelések szerint a New York-i ENSZ-misszió vezetője lesz - értesült az MTI.

Szentiványi Gábor - a korábbi terveknek megfelelően - Stockholmban nagykövetként folytatja pályafutását. Egyelőre nem nyilvános, hogy ki követi majd a szakállamtitkári székben. A jelenlegi elképzelések szerint Iván Gábor, Várkonyi László és Faller Jenő megtartja szakállamtitkári pozícióját.

Távozik posztjáról, de a minisztérium kötelékében marad Szelestey Lajos szóvivő is - tudta meg az MTI.

Balázs Péter - a többi miniszterrel együtt - hétfőn tette le hivatali esküjét az Országgyűlésben. Az MSZP EP-listavezetőjeként tovább politizáló Göncz Kinga pénteken köszönt el a külügyi apparátustól.

Az új miniszter múlt heti bizottsági meghallgatásán egyebek mellett arról beszélt, hogy diplomáciai képviseletek bezárásával és "kegyetlen létszámcsökkentéssel" járnak majd az átalakítások a Külügyminisztériumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását