2024. május 25. - Orbán

2010-ben jöhet az új buszfolyosó

A tervek szerint 2010-ben adnák át a Rákoskeresztúr városközpontot az Őrs vezér terével összekötő buszfolyosót - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester a projekt támogatási szerződésének aláírása kapcsán tartott pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.
2009. április 17. péntek 11:46 - HírExtra
A Fehér út - Jászberényi út - Pesti út útvonalon megépülő 10 kilométeres buszkorridor 1,2 milliárd forintba kerül - mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy az buszfolyosót 15 helyi és 3 helyközi járat használhatja majd.

Riz Levente (Fidesz), a XVII. kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a buszfolyosó átadásával 20-25 percre csökkenhet a most 60-70 perces utazási idő a helyi járatokon.

A további fejlesztésekről annyit közölt, hogy a kerület különböző pontjain összesen 300 férőhelyes P+R parkolókat alakítanak ki, amelyek összeköttetésben állnak majd a MÁV-megállókkal. Szólt arról is, hogy 2020-ig tervezik összekötni a 2-es metrót a HÉV-el.
A sajtóeseményen kiosztott tájékoztatóból kiderült: a buszfolyósót úgy alakítják ki, hogy a Fehér utat kiszélesítik és a buszsávot középen vezetik el. A Jászberényi úton, a Maglódi út és az Éles sarok között megszüntetik és átépítik az iparvágányokat és új buszpályát építenek az Őrs vezér tere irányába. A Pesti úton pedig - kisebb útpálya-szélesítéssel - buszsávot alakítanak ki.

Az unió 840 millió forinttal támogatja a beruházást, míg a főváros 350 millió forintnyi önrésszel járul hozzá a megvalósuláshoz. A munkálatok a tervek szerint - a közbeszerzési eljárások után - augusztus 1-én kezdődnek és 2010 december 31-én fejeződnek be.
A támogatási szerződést Demszky Gábor főpolgármester, Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és Lukovich Tamás, a Pro Régió Ügynökség igazgatója írta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását