2024. április 25. - Márk

Újra filmvásznon Sissi élete

A bécsi Hofburgban kezdődnek meg szerdán az Erzsébet osztrák császárné életéről szóló új kétrészes film forgatási munkálatai.
2009. április 15. szerda 19:55 - HírExtra
Xaver Schwarzenberger, a film rendezője kijelentette, el akarja különíteni filmjét az 50-es években Ernst Marischka által készített, Romy Schneider főszereplésével bemutatott klasszikustól. Elmondása szerint Sissit a lázadó, önmegvalósító királynét akarja lefesteni. A készítők nagy hangsúlyt fektetnek az emancipáció témájára, a középpontba az intelligens és szabadságszerető Sissi és anyósa, Zsófia főhercegnő konfliktusát helyezik.

A produkció a RAI olasz, a ZDF német és az ORF osztrák tévétársaságok megbízásából készül, és kereken 11 millió euróba kerül. Kétezer statiszta és közel 700 korhű kosztüm szerepel majd a filmben. 12 héten keresztül tartanak a forgatási munkálatok különböző helyszíneken: a bécsi Hofburgban, a schönbrunni kastélyban, a triesti Miramare kastélyban, illetve Velencében.

A film főszerepét Cristiana Capotondi olasz színésznő játssza, aki a Gőg című filmsorozattal nyerte el az olasz - és később a magyar - nézők tetszését. Kiválasztásával Schwarzenberg a korábbi filmmel és Romy Schneiderrel való összehasonlítgatásoknak szerette volna elejét venni.

Ferenc Józsefet David Rott német színész, Zsófia főhercegnőt pedig Martina Gedeck játssza.

A különböző nemzetiségű színészek mindegyike saját anyanyelvén beszél. A rendező elmondása szerint ezzel meg lehet spórolni a szinkronmunka egy részét. Hozzátette, reméli, hogy elérhetik Ernst Marischka Sissi-trilógiájának sikereit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását