2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újra akcióban a Balkan Fanatik

A napokban jelenik meg a Balkan Fanatik harmadik nagylemeze, American Perestroika címmel. A lemezbemutató koncertre április 18-án kerül sor a Dürer kertben.
2009. április 14. kedd 06:05 - HírExtra
Az American Perestroika sok szempontból új fejezet Jorgosz Tzortzoglou és Lepés Gábor közös zenei életében. Zeneileg futurisztikus irányba tolódott el az album és talán kissé karcosabb, nyersebb, mint az előzőek. A csapat kitartóan és fanatikusan törekszik eljuttatni kelet-európai és balkáni kultúránkat a nyugat hallgatóságához, ezért a dalok többnyire görögül és angolul szólalnak meg.

A korábbi közreműködőket újabb előadók váltják fel. Itt debütál a csapat vadonatúj szőke énekes-rappere Ferenczi Szonja, avagy Sonita, aki több dal szövegének írója is egyben (Cherchez La Femme, Digital Scream, Don't Be Shy, Shake It). Új, stabil zenészként, a Balkan Fanatik koncertekről már jól ismert Czifra Miklós gitáros is szerepet kapott. A hagyományos népzenei elemeket - amelyekből most kevesebb hallható - Ökrös Csaba és Salamon Bea csempészi a korongra. A sokkal táncolhatóbb, tombolós, bulizós és fűrészelős kompozíciók (Shake It, Hajde, Hajde, Let's Spend The Night Together) mellett olykor megszólal egy lírai magyar melódia is (Ha te tudnád/Love Gone Wrong), érdekességképpen eredeti amerikai rap betéttel.
 
Miután a Balkan Fanatik rátalált az amerikai Propethre, a fiúk rögtön felkérték több dal munkálataiban való közreműködésre (Let's Spend The Night Together, Don't Be Shy, Trigona, Love Gone Wrong). A rapper boldogan és kíváncsian állt a kollaboráció elébe. Izgalmasnak találta, hogy egy "bevállalós" kelet-európai, elektro-ethno csapattal dolgozhat együtt.
 
A zenekar januárban leforgatta Prophettel lemezbeharangozó slágerük videóklipjét, Ha te tudnád/Love Gone Wrong címmel. A magyarországi forgatás a napokban fejeződött be, debütálása április közepén várható a hazai zenecsatornákon. Lepe, a zenekar egyik frontembere egy másik zenei vállalkozása kapcsán fedezte fel a dal énekesét, a fiatal, tehetséges vidéki kislányt, Jangát. A felvételen tangóharmonikán Presser Gábor hallható.
 
A Balkan Fanatik: American Perestroika lemezbemutató koncertje április 18-án lesz a Dürer kertben a Virga Fesztivál keretében (Előhang-II.), amelyen Sonitával, Prophettel és Jangával is találkozhat a közönség!.
Forrás: kultura.hu; zaj.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását