2024. április 25. - Márk

Letartóztatták a fegyveres rablókat

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön azt a három, Mosonmagyaróvár környékén élő huszonévest, akik megalapozottan gyanúsíthatók egy levéli benzinkút és egy mosonmagyaróvári kávézó-játékterem fegyveres kirablásával - mondta Csokán Csaba alezredes csütörtöki sajtótájékoztatón.
2009. április 9. csütörtök 17:24 - HírExtra
A mosonmagyaróvári kapitány a részleteket ismertetve közölte: a símaszkos elkövetők február közepén hajnali órában rontottak be a benzinkút shopjába, fegyverrel fenyegették meg a kútkezelőt, s követelték tőle a pénzt. A félmillió forintos zsákmánnyal elmenekültek. Fegyver használatra nem került sor.

Alig egy hónappal később az egyik mosonmagyaróvári kávézó-játéktermet lepték meg. Hasonló módszerrel követelték a bevételt a szórakozóhelyen dolgozó két nőtől. Ezúttal a fegyveren kívül elektromos sokkoló is volt a tetteseknél, de egyiket sem használták. A kávézóban 1,3 millió forintot szedtek össze úgy, hogy bevételen kívül még a játékgépeket is felfeszítették és magukkal vitték a gépekben talált pénzt.

A rabolt összegek egy részéből laptopot, számítógépet, monitort vásároltak, a többit pedig elszórakozták. A rendőrség készpénzt nem tudott lefoglalni a gyanúsítottaktól, viszont a házkutatások során előkerültek a rablásnál használt sapkák, síálarcok, kesztyűk, továbbá a riasztógáz maroklőfegyver, amelyet az egyik elkövető engedéllyel tartott.

Két tettes a szigetközi Püski községből, a harmadik Dunakilitiből való. Egyiküknek volt munkahelye, a másik kettő munkanélküli. Meghallgatásuk során részletes beismerő vallomást tettek mindkét ügyben.

A rendőrség csoportosan, fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat vizsgálatot ellenük. Ez a bűncselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - mondta a mosonmagyaróvári kapitány.

Csokán Csaba szólt arról is, hogy február elejétől március közepéig öt, fegyveresen elkövetett bűncselekmény történt Mosonmagyaróváron és környékén. A többi ügyben is folyik a nyomozás az ismeretlen tettesek kézre kerítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását