2024. április 29. - Péter

Megszületett az ítélet

Megfojtott és kirabolt egy hetvenhét éves békéscsabai nőt az a két férfi, akiket jogerősen tizenöt, illetve tizenkettő év fegyházzal sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden.
2007. november 27. kedd 13:50 - Hírextra

A döntés szóbeli indoklása szerint Kocsis János és keresztapja, Takács Antal szobafestőként dolgoztak, rendszeresen vállaltak együtt alkalmi munkákat, de 2005 őszére pénzzavarba kerültek, és adósságot halmoztak föl. Elhatározták, hogy kirabolnak egy jó anyagi körülmények között élő idős békéscsabai asszonyt.

Az elkövetők 2005. október 6-án este sötét ruhába öltöztek, magukhoz vettek egy elektromos sokkolót, egy baseballütőt, és kocsival elmentek a sértett házához. Bejutottak az udvarra, de amikor látták, hogy az asszony még nem aludt el, távoztak a helyszínről, s egy közeli presszóban szeszes italt fogyasztottak, majd visszamentek a helyszínre. A terasz ajtaját betörve bejutottak a házba, bementek a sértett szobájába, de az ágyon fekvő asszony észrevette támadóit.

Kocsis János kézzel befogta az idős nő száját, többször is nyakához nyomta a sokkolót, de a megtámadott nem veszítette el eszméletét, azt mondta a vádlottaknak, hogy nincs pénze. Ekkor Kocsis János megfojtotta az asszonyt, miközben társa a nő lábait lefogta. Ezután a két férfi 85 ezer forintot, és mintegy 200 ezer forintnyi értéktárgyat vett magához a lakásban. A zsákmányt autójukba rakták és visszamentek a presszóba, ahol hajnalig italoztak.

Az elkövetőket öt nap múlva elfogta a rendőrség.

A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt Kocsis Jánost jogerősen tizenkét év, Takács Antalt pedig tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását