2024. május 18. - Erik, Alexandra

Börtönbe akarták zárni azt, aki megjósolta több mint 200 ember halálát

Dr. Gioacchio Giuliani olasz szeizmológus előre látta az olasz földrengést, mégsem hitt neki a hatóság. Pánikkeltés miatt börtönbe akarták zárni.
2009. április 8. szerda 16:59 - HírExtra
A jelenlegi adatok szerint a Rómától 95 kilométerre, Közép-Olaszországban történt két nappal ezelőtti földrengésnek eddig 235 áldozata van, több mint 1500 sérültje és 17000-en vesztették el a hajlékukat - több embert még mindig keresnek. Több műemlék - a 13. századi Basilica di Santa Marina di Collemaggio és a Nápolyi Kapu - is összeomlott. Mindez mérsékelhető lett volna, ha hallgatnak Giulianire.

„Hangosbemondóval jártam a városokat, mikor rájöttem, hogy másképp nem kaphatok nyilvánosságot, de bevittek a rendőrségre, és megtiltották, hogy tovább folytassam a figyelmeztetéseket.” Idiótának neveztek, pedig mondtam hogy baj lesz, és most itt van: halál és pusztítás.- mondta Giuliani, aki maga kért elnézést a néptől, és aki jelenleg nyilvános bocsánatkérést követel a kormánytól és a hatóságoktól.
Forrás: Bors/Metropol/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását