2024. április 23. - Béla

Szállodában élt, de meglógott a számla elől

Fizetés nélkül távozott 18 napi vendégeskedés után a Velence Resort & Spa Hotelből egy férfi; csalás és magánokirat-hamisítás miatt előzetes letartóztatásba helyezték - közölte az MTI-vel hétfőn a rendőrség.
2009. április 6. hétfő 20:44 - HírExtra
A 27 éves váci lakos március 15-e óta kisebb megszakításokkal folyamatosan igénybe vette a szálloda szolgáltatásait. Első alkalommal még kiegyenlítette a számlát, de később halogatta a fizetést, s olyan banki elismervényt mutatott be a szállóban, amely szerint a pénzintézet fedezi a kiadásait; 18 nap alatt csaknem 400 ezer forint tartozást halmozott fel - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika.

Hozzátette: a férfi éppen "angolosan " akart távozni a hotelből, amikor a rendőrök Székesfehérvár határában ellenőrzés miatt megállították. A járőröket hamis adatokkal próbálta meg félrevezetni, de gyorsan kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű, s jelenleg is több, rendőrségi, ügyészségi, bírósági eljárás folyik ellene.

Csalás, sikkasztás, magánokirat-hamisítás, rongálás, valamint készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés szerepel a bűnlajstromán, s a mostanihoz hasonló bűncselekmények miatt tavaly és tavalyelőtt több büntetőeljárás volt folyamatban ellene az ország különböző részein.

Az eljárást folytató gárdonyi nyomozók feltételezik, hogy nemcsak Velencén, hanem másutt is megszállt hotelekben, panziókban, ahol ugyancsak "elfelejtett" fizetni.
A székesfehérvári városi bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását