2024. május 3. - Tímea, Irma

Tigrisek a hátsó ülésen

Két élő tigrist talált egy gépkocsi hátsó ülésén a vietnami rendőrség, s az autóban ülő két vietnami férfit őrizetbe vette, a védett állatokat pedig elkobozta. A két ötvenkilós tigrist a férfi elkábítva szállították, mivel az egyikük - aki kölyökkorukban
2008. január 9. szerda 14:43 - Hírextra
Az állatokat Hanoiból akarták elszállítani a közeli Ha Dong városába. A rendőrség a vásárló lakásán még négy lefagyasztott tigrist is talált, a legnagyobb 150 kilót nyomott. A szigorúan védett állatok egy hanoi állatkertből származhattak, s arra szánták őket, hogy jó pénzért eladható, hagyományos gyógyhatású készítményekké dolgozzák fel őket.

A tigrisekre azért nagy a kereslet, mert a távol-keleti hagyomány szerint különböző orvosságok készíthetők belőlük. Vietnam tigrisállománya drámaian lecsökkent a vietnami háború 1975-ös befejeződése óta, mivel egyrészt élőhelyeik folyamatosan zsugorodnak, másrészt illegálisan vadásznak rájuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását