2024. május 19. - Ivó, Milán

Pedagógusok: Aki jól keres, mondjon le a pénzéről!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint mindenkinek, aki bruttó hétszázezer forintnál többet keres, le kellene mondania fizetése efölötti részéről, illetve aki ezt nem teheti meg, az fizesse be ezt az összeget közhasznú célokra - közölte Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke pénteken az MTI-vel.
2009. április 3. péntek 19:20 - HírExtra
Az érdekvédő a szakszervezet elnökségi ülése után elmondta: követelik, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt teljes egészében vonja vissza "csomagját", az ugyanis a szolidaritás minimumát sem tartalmazza, s csak megszorító elemek vannak benne.

A szakszervezet emellett azt javasolja, hogy mindenki, aki a minimálbér tízszeresét meghaladó összeget, mintegy bruttó hétszázezer forintot keres, az ezen felüli részről mondjon le, vagy fizesse be a szegények javára, közhasznú célokra.

A javaslatuk a parlamenti képviselőkre, minisztériumi szakemberekre, a munkáltatói szövetség tagjaira egyaránt vonatkozik - mondta a szakszervezeti vezető.

Megjegyezte: a miniszterelnök-jelölt elképzeléseivel mintegy 8 százaléknyi keresetet venne ki a közszféra dolgozóinak zsebéből.

A PDSZ eddigi követeléseit kiegészíti a 13. havi illetmény megtartásával és a táppénz összegének megőrzésével, s kezdeményezi, hogy az egységes közszolgálati sztrájkbizottság kezdjen azonnali egyeztetést a kialakult helyzetről - mondta Kerpen Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását