2024. április 26. - Ervin

A szocik felvásárolják a Fideszt

Orbán Viktor szerint a szocialisták piacot csinálnak a parlamentből, s össze-vissza veszik meg a képviselőket. Az egy dolog, hogy amíg ez így van, "na, addig sem lesz változás", de vajon mit csinál a Fidesz és milyen következtetéseket von le? Csak nézelőd
2008. december 3. szerda 18:29 - Kőrösi Viktor Dávid
Nem csodálkozunk azon, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök úgy gyanakodik, hogy a kormánypárt bagóért vásárolt meg MDF-es és SZDSZ-es politikusokat. Ez passzol a politika mindennapjaihoz, s őszintén szólva ez a vélekedés gyakran a közembertől sem áll annyira távol. Az már azért meghökkentőbb volt, hogy a vezető szerint a kormány „az ellenzék soraiban, a Fideszből is megvásárol ilyen-olyan megbízásokkal egy-egy képviselőt”.

Értjük, hogy a Fidesz vezérkara bajban van, hiszen a 2004-ben még lottóötösnek titulált Gyurcsány Ferenc immár 6 éve okoz Orbán Viktoréknak rémálmokat. Ami különösen idegesítő lehet az ő helyzetükben, hogy mindezt úgy teszi, hogy kormányzása mind nemzetközi, mind belpolitikai téren az egyik legeredménytelenebb a rendszerváltás óta.

A Fidesz gyáva politikájának következményéről, jelesül a társadalom jobboldali részének frusztrációjáról már írtunk, azonban gyakran olyan érzésünk van, mintha pár fideszes prominens, így Orbán Viktor is nehezen tudna szabadulni saját cselekvésképtelenségüktől. A Fidesz elnökének legutóbbi nyilatkozatáról persze igyekeztük megtudni a párt hivatalos álláspontját. Cser-Palkovics András betegsége miatt nem állt rendelkezésünkre, a Fidesz sajtóosztályán sajnálatos módon a jelek szerint megint nem találtak számunkra alkalmas embert, aki válaszolni tudna pár nem bonyolult kérdésünkre. Ígéretük ellenére a cikk lezárásáig nem hívtak vissza, amin mi a HírExtránál már nem csodálkozunk.

Horváth János

Horváth János
1933 óta cserkész. 1936-1939 között bekapcsolódott a református ifjúsági mozgalmakba, 1938-1939-ben az egyik Soli Deo Gloria kollégium elnöke. 1942-ben belépett a Független Kisgazda- Földmunkás- és Polgári Pártba, továbbá a Magyar Parasztszövetségbe. 1944-ben a Szabad Élet Diákmozgalom tagjaként részt vett a nemzeti ellenállásban, a nyilasok halálra ítélték, de megszökött. 1945. májustól 1947-ig a Magyar Parasztszövetség gazdaságpolitikai igazgatója. 1945-1947-ben Budapest Székesfőváros Törvényhatósági Bizottsága tagja. 1945-től nemzetgyűlési képviselő. 1947. január 16-án a Magyar Közösség-ügyben koholt vád alapján letartóztatták, négyévi kényszermunkára ítélték. 1951-től fizikai munkás, 1954-től műszerész. 1956. október 23-a után részt vett a forradalomban, november 9-én New Yorkba ment az ENSZ-hez. 1957. januárban alapítója a Magyar Forradalmi Tanácsnak. 1966-ban Ph D-fokozatot szerzett a New York-i Columbia Egyetemen, 1997. évi hazatelepüléséig egyetemeken tanított; itthon a BKÁE díszdoktora és vendégprofesszora. 1999-től a Magyar Közgazdasági Társaság kultúrgazdasági szakosztályának elnöke, valamint a Kultúraközvetítők Társasága tagja. Tizennégy könyv, több száz cikk szerzője vagy társszerzője.
Forrás: mkogy.hu
Ami a lényeg, hogy Orbán Viktor fent idézett nyilatkozatáról nem világos, hogy Horváth Jánosra és Hörcsik Richárdra gondolt-e, vagy pedig Császár Antalra, aki a Fideszből korábban kilépett, s most független. Mindenesetre onnantól kezdve, hogy valaki független, már elég nehéz az árulást a nyakába varrni, hiszen mi köze van ahhoz bárkinek, hogy hogyan szavaz egy frakcióba nem tartozó képviselő? Ha pedig Orbán arra célzott, hogy még annak idején vették meg Antalt, amikor kilépett, akkor nem értjük, hogy miért most rukkol elő a volt miniszterelnök a farbával.

Ha Horváth és Hörcsik volt célpont, akkor azért meredek a helyzet. Horváth az Országgyűlés korelnöke, az 1945-ös Nemzetgyűlés tagja, s őszintén szólva róla jutna eszünkbe utoljára, hogy megveszi a baloldal.

Mi mindenesetre felhívtuk a korelnököt, aki elmondta, hogy ő nem szavazott a kormánnyal, ez tévedés, de hogy úgy számolják, az egy dolog. Horváth János elmondta: a szavazás tévedés volt, rosszul értette az eligazítást.

Kérdésünkre a képviselő elmondta, hogy Orbán Viktor fenti mondatát nem ismeri, majd miután elmondtuk, hogy miről van szó azt mondta: „tudom mit csinálok", majd hozzátette: van hogy „megbicsaklik”, de nem haragszik Orbán Viktorra. Amikor kérdeztük, hogy nem áthallásos-e az ügy, Horváth nevetve azzal felelt: „Egek ura! Nem tudom miről van szó”. Azt mindenesetre többször hangsúlyozta, hogy a kormány gazdaságpolitikáját helyteleníti. Rossz volt a kommunikáció azok részéről, akik koordinálják a szavazást a párton belül - mondta a képviselő, majd hozzátette, hogy Hörcsik Richárd, a másik „renitens” mellette ül, ezért valószínűleg ugyanazt értették félre. Horváth János a Fidesz elnökének szavait - általánosságban véve - nem kívánta értékelni, annyit mondott: „Orbán Viktor tudja, hogy mit csinál, én is tudom, hogy mit csinálok, Orbán Viktor egy jóravaló ember”.

Felvásárlás

Az, hogy egyesek cégeket, országokat, képviselőket vásárolnak meg még csak nem is annyira csodálatra méltó, hiszen erre lehetősége van a másik oldalnak is. Vegyen meg a Fidesz is szocikat - mondhatnánk. Na, ebből változás nem lesz - replikázhat Orbán Viktor erre, viszont változás abból sem lesz, ha a Fidesz-frakció szépen lassan elfogy. Van persze egy másik lehetőség is: megfelelően meg kell válogatni a képviselő-jelölteket. Talán úgy, ahogy az MSZP is teszi - ha már ezek szerint nem, vagy túl drágán lehet megvenni a politikusaikat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2008. december 31. 10:19
Hogy valakinek a gyomra felfordul saját pártjától a Fidesztől,az egy természetes védekező ösztön és némi gondolkodásképesség megléte.Ha valaki fideszes és még Orbán nem hülyitette meg teljesen,abból még nem következik,hogy a szocik megvették,az idegbajból-ha korán felismerik és kezelik-van kiút...
paskom
2008. december 3. 18:56
Ez az ökörség is csak egy Orbán agyában születhet meg !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását