2024. május 3. - Tímea, Irma

Elsöprő Fidesz győzelem lenne, ha lenne

A közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy a Fidesz több mint kétharmados győzelemre számíthatna, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások.
2009. április 3. péntek 15:05 - HírExtra
A Progresszív Intézet összegyűjtötte és elemezte a Szonda Ipsos, a Medián, a Századvég Forsense és a Tárki legfrissebb méréseit, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy februárról márciusra tovább csökkent az MSZP támogatottsága. Az összes megkérdezett körében 16 és 11 százalék között mozog a szocialisták támogatottsága a négy intézet adatai szerint - olvasható a tanulmányban.

A Fidesz támogatottsága ugyanakkor a teljes lakosság körében nem változott: a Szonda Ipsos változatlanul 30 százalékot, a Medián 1 százalékos növekedés mellett 43-at, a Tárki 32-t, a Századvég-Forsense pedig a februárihoz hasonlóan 28 százalékot mért - tették hozzá.

A szocialisták egy most vasárnapi országgyűlési választáson a szavazatok 22-25 százalékára számíthatnának, míg a Fidesz ennek közel háromszorosára, 62-67 százalékra - mutatott rá az intézet.

Mindegyik közvélemény-kutató még az MSZP március 21-i kongresszusa előtt kezdte meg az adatfelvételt, sőt a Medián március 10-én le is zárta, így Gyurcsány Ferencnek a miniszterelnöki posztról való lemondási szándéknyilatkozata ezen intézet adataiban még nem, vagy csak részben tükröződik. A Progresszív Intézet azzal számol, hogy a szocialisták támogatottsága a múlt hét eseményei nyomán valószínűleg tovább csökkent - írták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását