2024. május 17. - Paszkál

A pedagógusok elégedetlenek a Bajnai-programmal

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint kizárólag megszorító jellegűek a miniszterelnök-jelölt állami szférára vonatkozó javaslatai; az érdekvédelmi tömörülés pénteken dönt az esetleges további lépésekről - közölte Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2009. április 2. csütörtök 20:02 - HírExtra
Nyilvánvaló, hogy ha az intézkedések megtörténnek - különösen az önkormányzatok forráscsökkentése - az a közoktatási intézményrendszer összeomlásához vezet, más közszolgáltatásokkal együtt, ami teljességgel elfogadhatatlan - írta közleményében az érdekvédő. Hozzátette: a közoktatás további szűkülése előreláthatóan a társadalomban meglevő feszültségek eszkalálódásához vezet, és már nem csak hosszú távon.

Kerpen Gábor szerint a miniszterelnök-jelölt általános és teljes közszféra-sztrájkot "kockáztat", amikor a munkavállalók illetményének csökkentését, a 13. havi illetmény megszüntetését, illetve a 2009-es kereset kiegészítésének felülvizsgálatát említi.

A PDSZ pénteken dönt arról, hogy kiterjeszti-e sztrájkkövetelését, illetve ekkor kéri fel a közszférában érintett szakszervezeteket azonnali tárgyalásokra a várhatóan kialakuló helyzetről és a lehetséges "közös erőteljes akciókról".

A PDSZ emellett részt vesz az április 18-i demonstráción is, amelyet az MSZOSZ hirdetett meg, tiltakozásul a megszorítások ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását