2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ugrik a kulturális főváros projekt?

Röviddel a kezdete előtt, pénzhiány miatt lefújták a szervezők a Linz - Európa Kulturális Fővárosa 2009 projekt egyik legjelentősebb eseményét: a Heiliger Berg (Szent hegy) című kiállításon osztrák és nemzetközi művészek installációit és szobrait mutatták volna be a város melletti hegyen, a Pöstlingbergen.
2009. április 1. szerda 13:12 - HírExtra
Martin Heller, a Linz09 projekt intendánsa szerint a kedd esti döntés oka a pénzhiány volt. A Heiliger Berg című esemény az eredeti tervek szerint június 12-én nyílt volna meg és szeptember közepéig várta volna az érdeklődőket. A Linz - Európa Kulturális Fővárosa 2009 projektet eddig nem érte el a gazdasági válság, egy még nem aláírt szponzorszerződést azonban most visszamondtak a támogatók.

Emiatt nem valósulhat meg a 850 ezer eurós (mintegy 260 millió forintos) Heiliger Berg elnevezésű program. Beszámolók szerint más szabadtéri programok nem kerültek veszélybe, mivel azokra érvényes támogatói szerződések vannak. A kegytemplomáról, barlangvasútjáról és a felújítás után újra szolgálatba állított, Európai legrégebbi adhéziós vasútjáról híres Pöstlinberg szimbolikus értékkel bír Linz városa számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását