2024. május 2. - Zsigmond

Megjelent a Filmévkönyv

Megjelent a 2007-es Filmévkönyv, amely egyebek mellett tartalmazza a tavaly készült 31 magyar játékfilm, 95 kísérleti és kisjátékfilm, 192 dokumentumfilm, valamint 31 animációs film leírását.
2007. november 13. kedd 19:49 - Hírextra

A Magyar Nemzeti Filmarchívum gondozásában megjelent, az MTI-hez is eljuttatott kötetet Löwensohn Enikő szerkesztette, felelős kiadója Gyürey Vera.

A kiadványban a filmrajongók rövid ismertetőt találnak az alkotásokról, de megismerhetik a filmek szereplőit, stábját, a gyártót, a forgalmazót, valamint a támogatókat.

Az ez évi Filmévkönyvben más alkotások mellett Erdőss Pál: Budakeszi srácok című munkájáról, Jancsó Miklós: Ede megevé ebédem című filmjéről, Esztergályos Károly Férfiaktjáról, valamint Goda Krisztina rendezéséről, a Szabadság, szerelemről olvashatnak az érdeklődők.

A kísérleti és kisjátékfilmek kategóriában egyebek mellett Lakos Nóra Coming soon! című filmjét, Sopsits Árpád alkotását, a Forgást és Szirmai Márton Szalontüdő című munkáját említik a szerkesztők.

A kötet bemutatja a Kamera-díjas Kékesi Attila A forradalom arca - Egy pesti lány nyomában című dokumentumfilmjét, Almási Tamás rendezését, A mi kis Európánkat, illetve Tolvaly Ferenc Tibetben a lélek című munkáját, de információt ad M. Tóth Géza A csodálatos mandarin című animációjáról, vagy Cakó Ferenc Arc című alkotásáról is.

A Filmévkönyv közli a magyar mozikban bemutatott külföldi filmek listáját, a magyar és külföldi filmek DVD- és VHS-megjelenéseit.

Az olvasók a magyar filmek hazai és külföldi forgalmazási eredményeit, fesztiválszerepléseit, a filmheteket és egyedi vetítéseket, a Magyar Filmszemle és Magyarországon rendezett nemzetközi fesztiválok programját és díjazottjait is megismerhetik.

A Magyar Nemzeti Filmarchívum kiadványa filmes szervezetek, intézmények, alapítványok címjegyzékét, a filmes szakirodalom újdonságait, valamint egy átfogó filmszakmai adattárat is tartalmaz.

A kötet címlapja a Noé bárkája, a Rokonok, a Friss levegő, a Taxidermia, míg a hátlap az Ember tragédiája - Egy jottányit sem! című film fotóinak felhasználásával készült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását