2024. május 3. - Tímea, Irma

Miniszterelnök-jelölés: még jöhetnek meglepetések

Gulyás József elképzelhetőnek tartja, hogy el sem jutnak az Országgyűlésben a konstruktív bizalmatlansági indítványig.
2009. március 31. kedd 10:51 - HírExtra
Gulyás József arra a kérdésre, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány alkalmával hogyan szavazna, úgy válaszolt: nem tudja támogatni ezt a konstrukciót. Ugyanakkor hozzátette: "még nem tartunk itt".

A politikus szerint több párttársa azon döntésében, hogy nem támogatták Bajnai Gordon kormányfői jelölését "a túl sok bizonytalansági tényező" is szerepet játszhatott.

Arra a kérdésre, "el tudja-e képzelni, hogy el sem jut idáig ez az egész ügy, tehát, hogy annyira nem lefutott", úgy válaszolt: "el tudom képzelni. Utalni szeretnék arra, hogy azért az MSZP egy igazi mély krízist él át, ebben a pillanatban nincs az MSZP-nek elnöke, vagy azt sem tudjuk, hogy ez az állítás igaz-e".

Gulyás József szerint Bajnai Gordon csomagja "nem annyira kimunkált, hogy bírnánk azt a választ, hogy egyértelműen ott van egy erős szocialista párt" mögötte.

Elmondta, az ügyben lesz érdemi vita a párton belül, így az országos tanács ülésén is.
Az SZDSZ Békés megyei elnökének hétfői lemondására és Nagy Béla azon kijelentésére reagálva, hogy a politikus a pártból is kilép, ha nem lesz előre hozott választás, Gulyás József azt mondta: a vita megosztatta a párt tagságát, de nem számol komolyabb következményekkel. Egy higgadt, nyugodt vita lefolytatása után "jó döntést" tudnak majd hozni - fűzte hozzá.

Az SZDSZ ügyvivői testülete hétfőn hajnalban döntött úgy, hogy támogatja Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányfői jelölését. Az MTI értesülése szerint a testületből Csőzik László, Léderer András, Gulyás József, Béki Gabriella és Gusztos Péter szavazott nemmel.

A Hírszerző internetes újság kedden reggel azt írta: több forrásból úgy tudják, "a szocialista vezérkar megpróbálta rávenni az SZDSZ vezetését, hogy Bajnai támogatásának megvonásával fenyegetve gyakoroljon nyomást Gyurcsányra, hogy eszébe ne jusson visszatérni vasárnap az MSZP élére".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását