2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: Csapás a családoknak az új gyed-tervezet

A jelenlegi körülmények között elképzelhetetlennek tartja a gyed időtartamának egy évre csökkentését a Fidesz női tagozata, ezért arra kérik Bajnai Gordont, hogy gondolja át az ezzel kapcsolatos terveket.
2009. március 31. kedd 14:15 - HírExtra
Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, a párt női tagozatának elnöke keddi közleményében azt írta, "felháborodással vegyes értetlenséggel" hallották a hírt a "Bajnai-csomag" gyeddel és gyessel kapcsolatos terveiről.

A Fidesz női tagozata a jelenlegi körülmények között elképzelhetetlennek tartja, hogy a kismamáknak járó gyedet kettőről egy évre rövidítse Bajnai Gordon, illetve hogy a gyed és a gyes feltételrendszerét is felülvizsgálják. Az ellenzéki párt női tagozata szerint Magyarországon eddig is kevés gyermek született, de a tervezett intézkedés még jobban visszafogja majd a gyermekvállalási kedvet.

Pelczné Gáll Ildikó, a női tagozat elnöke azt is hangsúlyozza, hogy a gyermek egyéves kora után az anyukák munkaerőpiacra való visszakerülésének esélye szinte egyenlő a nullával, mert a munkahelyek folyamatosan szűnnek meg és a napközbeni gyermekfelügyelet sem megoldható, hiszen kevés a bölcsődei a férőhely, és évekre előre várólisták vannak. "Ez úton kérjük Bajnai Gordont, hogy gondolja át újra a gyessel és a gyeddel való terveit, hogy az otthon lévő kismamák biztonságát se sodorja veszélybe döntésével" - írta Pelczné Gáll Ildikó.

A Fidesz női tagozata szerint Magyarország gazdasági válságára nem az a megoldás, hogy az egyéves kisbaba mellől dolgozni küldik az anyákat, mert ez nem jó a munkaadónak, nem jó az anyának, de főleg nem jó a kisbabának sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását