2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bajban a Puskás Ferenc Stadion

Nincs állami forrás a Puskás Ferenc Stadion átfogó rekonstrukciójára, ezért a fejlesztést felfüggesztették.
2009. március 31. kedd 14:09 - HírExtra
Erről Török Ottó sportszakállamtitkár beszélt az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága előtt kedden, amikor az állami sportingatlanok fejlesztéséről és a Patrónus Program idei átalakításáról számolt be.

Török hangsúlyozta, hogy "nemzeti labdarúgó stadionnak lennie kell", de az ülésen kiderült, egyelőre nem lehet tudni, hogy hol fog felépülni. A szakállamtitkár szerint "az MLSZ-stadion megépítése abszolút bizonytalanná vált", a Puskás Ferenc Stadion kapcsán pedig elmondta, hogy annak átfogó rekonstrukciójára nincs állami forrás, ezért - amint mondta - leporolták a régi aktákat és jelenleg szondázzák a befektető-jelölteket, hogy kiknek a közreműködésével valósulhatna meg a felújítás.

Emlékeztetett arra, hogy a Ferencváros korábban azzal a javaslattal kereste meg a sport-szakállamtitkárságot, hogy a klub a 22 ezres helyett egy 35 ezres új stadiont építene abban az esetben, ha a Nemzeti Labdarúgó Aréna az Üllői úton lenne. Török kiemelte: az államnak egy vasába sem kerülne a nagyobb stadion, ezért egy előterjesztést is készítettek erről a kormánykabinet részére, ám a pénzügyminisztérium nem támogatta ezt az elképzelést. A szakállamtitkár szerint a Nemzeti Labdarúgó Aréna megépítésére az Üllői úti helyszín lenne a legolcsóbb, mert a szintén felmerült Fehér úti ingatlan kapcsán a bérlőt kártalanítani kellene, míg a Fáy utcában nincs elegendő terület a megvalósításra.

Szóba került még a Császár-Komjádi uszoda ügye, amelynek állagmegóvó beruházásához 800 millió forinttal járul hozzá az állam, egy magánbefektető pedig saját költségére 1 milliárd forint értékű energiaracionalizálási programot valósít meg a létesítményben. Török arról is beszélt, hogy a tornaterem- és tanuszoda program keretében eddig összesen 37 létesítmény valósult meg, összesen 12,5 milliárd forint értékben.

Az ülésen elhangzott továbbá, hogy a sport-szakállamtitkárság az idei évtől kibővítette a korszerű ismeretekkel rendelkező edzői háttér biztosítását segítő Patrónus Programot. Növelték a programra fordítható keretösszeget, és minden olyan sportágat bekapcsoltak, amelyek érintettek az utánpótlás-nevelést elősegítő Héraklész Programban. Így a patronált edzők száma csaknem megduplázódott, bár egy-egy patrónus és patronáltjaik havi illetménye a tavalyihoz képest némileg csökkent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását