2024. május 3. - Tímea, Irma

Bankrabló szigonypuskával

Pénzjutalmat kapott az az éber biztonsági őr, aki ártalmatlanított egy szigonypuskával és elektromos sokkolóval felszerelkezett bankrablót szerda délelőtt Békéscsabán. A 43 éves debreceni férfi egy pénzszállító autót akart kirabolni. Az egyik biztonsági ő
2007. december 5. szerda 18:23 - Hírextra

Az akció előtt a debreceni rabló többször elutazott Békéscsabára hogy feltérképezze a belvárosi bankokat. Három héttel a rablás előtt figyelt fel a bankok körül céltalanul járkáló férfira az egyik pénzintézet biztonsági őre. A gyanúsan viselkedő járokelőt ráadásul néhány nap múlva egy kolléganőjének is megmutatta. Így mikor a férfi a rablás napján feltűnt, a nő azonnal értesítette erről kollégáját. A biztonsági őr követni kezdte a férfit, aki nem sokkal később eltűnt egy kapualjban. Az őr úgy döntött megvárja, és figyelt.

Mint kiderült nem hiába. A debreceni férfi ugyanis az egyik bank hátsó bejáratához ment, ahol megvárta a pénzszállítot. Mikor a péncélautó megállt, és a biztonsági őr kiszállt, a rabló egy házilag átalakított szigonypuskából kilőtt elektromos sokkolóval rálőtt. Az őr térdre esett, de annyi ereje még volt, hogy a fegyveréhez kapjon. Ezt látva a rabló megijedt és elfutott. Vesztére azonban a kapualjban még ott volt az addig türelmesen várakozó másik biztonsági őr, aki a rabló után eredt. Az üldözés néhány utcasarok után véget ért, a biztonsági őrnek sikerült letepernie és fogva tartania a férfit a rendőrök kiérkezéséig.

A megtámadott biztonsági őr könnyebben megsérült. A rablót őrizetbe vették, ellene jelentős értékre elkövetett rablási kísérlet miatt indult eljárás, tettéért akár 10 év börtönt is kaphat. Az éber biztonsági őrt dícséretben és pénzjutalomban részesítették.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását