2024. május 5. - Györgyi

Börtönőrök verték halálra az elítéltet?

Vizsgálja a Kaposvári Katonai Ügyészség azt a hangfelvételt, amelyet a kaposvári városi televízió juttatott el hozzájuk azzal, hogy a birtokukba került hangfelvétel szerintük azt bizonyítja: börtönőrök megverték a kaposvári börtönben azt az 56 éves rabot,
2009. március 26. csütörtök 12:40 - HírExtra
A televízió a hangfelvétel vágott változatát - az előzményeket is felelevenítő hír mellett - szerdán feltette az internetes portáljára, a kapos.hu-ra is.

Bögöly Gyula, a Kaposvári Katonai Ügyészég sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel közölte: az ügyben jelenleg még tart a beszerzett bizonyítékok - közöttük a nyilvánosságra került hangfelvétel - értékelése.

"A nyomozás intenzíven folyik, ezért annak sikere érdekében további információt jelenleg adni nem tudunk" - írta közleményében a szóvivő. Hozzátette: a Kaposvári Katonai Ügyészség a nyomozást befejezését követően annak eredményéről haladéktalanul tájékoztatást ad.

Mint arról korábban az MTI is beszámolt, a február 13-án tisztázatlan körülmények között meghalt, Karádon élő német-magyar kettős állampolgár azért került előzetes letartóztatásba, mert muzeális és átalakított fegyvereket találtak a lakásán.

A kaposvári börtön parancsnoka az üggyel kapcsolatosan kizárólag a megyei napilap internetes portáljának, a sonline.hu-nak nyilatkozott. Azt mondta: bizonyítéka van arról, hogy a rab már sérülten érkezett hozzájuk. Kórházba vitték, ám onnan visszaszállították a börtönbe, majd két nappal később, amikor rosszabbul lett, ismét kórházba vitték.

Berta Sándor alezredes, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka továbbra sem kívánt nyilatkozni. Az újságírókat - így az MTI tudósítóját is - csütörtökön az országos parancsnokság sajtóosztályhoz, illetve a katonai ügyészséghez irányította.

A Kaposvári Katonai Ügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, amelynek során a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben előzetes letartóztatásban volt, H. János halálának körülményeit vizsgálja.

Bögöly Gyula tájékoztatása szerint "gyanúsított kihallgatásra ez idáig nem került sor".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását