2024. május 11. - Ferenc

Az MSZP kormányoz, nem kampányol

Sólyom László köztársasági elnöknek az alkotmányban és a jogszabályokban megfogalmazott joga és kötelessége a választások időpontjának kijelölése - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek. érdeklődésére.
2009. március 26. csütörtök 13:05 - HírExtra
A szocialista politikus arra reagálva, hogy Sólyom László köztársasági elnök június 7-ére írta ki a magyarországi európai parlamenti választásokat, azt mondta: az MSZP most az országot kormányozza, és nem elsősorban a kampánnyal van elfoglalva.

Hozzátette: a szocialista párt április elején kezdi gyűjteni a kopogtatószelvényeket. Mint mondta, a reklámfelületeken való megjelenést a kampány későbbi szakaszában tervezik.

A választásokat az Európai Unió által meghatározott időtartamon belüli, június 4-e és 7-e közötti napra kell kitűzni.

A jogszabály szerint az államfőnek a választást megelőző 72. napig - március 27-éig - kellett kiírnia annak időpontját. Az államfő egy nappal a határidő letelte előtt írta ki a voksolást.

Az Európai Parlament új tagjait a következő öt évre választják meg, Magyarország 22 képviselőt küldhet a Brüsszelben és Strasbourgban ülésező testületbe, ez kettővel kevesebb, mint a jelenlegi számuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását