2024. június 17. - Laura, Alida

Kezdődik!

Mintegy négyezer ember kezdett kormányellenes tüntetést hétfőn kora este a Kossuth Lajos téren - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
2007. szeptember 17. hétfő 18:41 - Hírextra

A Corvin közből indult felvonulás két és fél ezer résztvevője negyed hét körül fordult ki az Alkotmány utcából a térre, ahol időközben másfél ezer ember gyűlt össze. A tüntetők "Gyurcsány, takarodj!", "Elkúrtuk", "A Kossuth tér visszatér!" jelszavakkal köszöntötték egymást.

A demonstrálókat felvezető rendőrök mellett újságírók, fotósok kisebb hada figyelte, rögzítette az eseményeket. A téren már hat televíziós társaság műholdas közvetítőkocsija sorakozott fel.

A tüntető menetet a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 rögtönzött szónoki emelvénye várta: egy német rendszámú mikrobusz tetejére szerelték a pódiumot, amely a nemzetiszínű és árpádsávos zászló mellett fért el.

A téren lévő parkoló egy részét, az Országház felé eső területet a rendőrség már korábban lezárta.
A közeli Szabadság téren külön kordon védi a szovjet hősi emlékművet és a Magyar Televízió székházát. A televízió székházába jelentős rendőri erőt vezényeltek még délután. A teret és környékét mindenütt térfigyelő kamerák pásztázzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását