2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vértes elvállalja, ha felkérik

Elvállalja a miniszterelnök-jelöltségt Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, ha a politikai erők támogatják a programját. A közgazdász ezt újságírói kérdésre mondta el a GKI szerdai budapesti tájékoztatóján.
2009. március 25. szerda 11:02 - HírExtra
Nem lát túl nagy esélyt átfogó politikai konszenzusra Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, noha az ország szempontjából ezt nagyon fontosnak tartaná. A szakember, az MSZP egyik miniszterelnök-jelöltje a szerkezeti reformok szükségességét is hangsúlyozta szerdán Budapesten.

Vértes András sajtótájékoztatón kiemelte: sürgős teendők vannak, gyors lépésekre van szükség, a pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzéséért, a válság hatásainak csökkentéséért haladéktalanul meg kell indítani a szerkezeti reformokat.

Vértes András közölte, hogy előzetesen egyeztettek vele, de a politikai erők még nem kérték fel jelöltnek.Hangsúlyozta, neki van egy programja, ebben meg kell egyezni minél több politikai erővel és ha megegyeztek, akkor tud dönteni arról, hogy elvállalja-e a kormányfő-jelöltséget.

Vértes András közölte, a GKI előrejelzése semmilyen értelemben nem miniszterelnöki program. A részleteket firtató kérdésekre azt mondta, minden további kérdést túl korainak tart.

Az elnök szerint a pártoknak kell eldönteniük, kiket, hogyan kérnek fel. Mint mondta, a jelöltség nagy megtiszteltetés, egész csapat munkájának elismerése.A GKI elnöke nem lát túl nagy esélyt átfogó politikai konszenzusra, noha az ország szempontjából ezt nagyon fontosnak tartaná.

A szakember, az MSZP egyik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: sürgős teendők vannak, gyors lépésekre van szükség, a pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzéséért, a válság hatásainak csökkentéséért haladéktalanul meg kell indítani a szerkezeti reformokat.

Úgy fogalmazott, "egyszerre kell változtatás és stabilitás, az embereknek meg kell mutatni azt, hogyan fogják túlélni ezt a helyzetet".Ez döntő kérdés ma Magyarország számára - hangoztatta, hozzátéve, hogy nagyon nagy baj, ha e mögé a politika nem sorakozik fel.

Vértes András kitért arra, hogy 1987 óta egy kutatócég vezetője és a szabad kutató életet éli.Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden este jelentette be, hogy Glatz Ferenc akadémikus, Surányi György volt jegybankelnök és Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Fodor Gábor, az SZDSZ vezetője szerdán reggel arról beszélt, hogy pártja számára Surányi György elfogadható miniszterelnök-jelölt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását