2024. április 28. - Valéria

Szent Miklós alap a gyerekeknek

Az esztergomi önkormányzat szombaton írta alá a gyermekvállalást segítő "Szent Miklós" Alap elnevezésű támogatási szerződését az ezredik baba szüleivel.
2009. január 31. szombat 13:33 - Hírextra
A "Szent Miklós" Alapba az önkormányzat a 2005. január elseje óta született gyermeknek letétbe helyez félmillió forintot, amelyet húsz éven át évi ötvenezer forinttal növel meg. A kedvezményezett fiatal mintegy hárommillió forintot vehet fel 21 éves korában, amelyet otthonteremtésre és felsőfokú tanulmányokra használhat fel. A támogatást csak azok kaphatják meg, akiknek középfokú végzettségük van és valóban Esztergomban laknak.

Meggyes Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, a városvezetés elsődleges szándéka a gyermekvállalási kedv elősegítése volt. Esztergomban korábban évente 190-200 gyermek született, s a támogatásoknak köszönhetően három év alatt megérkezett az ezredik "Szent-Miklós" baba, a Farkas család Domonkos nevű fia.

A 2008. decemberi zárás szerint az alapban halmozódó vagyon elérte a 693 millió forintot, az első gyermekek nevén nyilvántartott összeg pedig meghaladta 810 ezer forintot.

A "Szent Miklós" Program nemcsak a gyermekvállalást, hanem a gyermeknevelést is támogatja csaknem harminc különböző intézkedéssel. Minden esztergomi tanuló ingyenes helyi buszbérletet kap, az önkormányzat óvodás kortól ingyenessé tette az úszásoktatást. A nagycsaládosok kedvezményt kapnak a parkolási díjból, a havi bérletből, üdülési támogatást vehetnek igénybe. A városháza közjóléti irodájának kimutatása szerint 1429 család 2709 gyermekét támogatja az önkormányzat Esztergomban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását