2024. április 18. - Andrea, Ilma

Megnyílik a repülőtér

A Lufthansa menetrend szerinti járatának újbóli érkezésével részlegesen ismét megnyílik a jövő héten a sármelléki FlyBalaton repülőtér, de sem a Ryanairrel, sem a Germanwingsszel nem fejeződtek be a tárgyalások.
2009. március 25. szerda 17:04 - HírExtra
Kiss Antal elmondta: a Lufthansa menetrend szerinti járatai április 4-től hetente egyszer közlekednek Frankfurtba, Düsseldorfba és Hamburgba, majd április végétől a Hamburg International járatai is újból jönnek heti-kétheti rendszerességgel Lipcséből és Drezdából.

A Ryanair ősszel azzal függesztette fel sármelléki járatainak közlekedtetését, hogy március végén újraindítja gépeit a Balatonhoz, de a menetrendben nem szerepel a londoni célpont, sem a Germanwingsnek az elmúlt két évben indított járatai. Kiss Antal ennek kapcsán annyit közölt, hogy még folynak a tárgyalások mindkét légitársasággal.

A korábbi dolgozók újbóli foglalkoztatására vonatkozóan hozzátette: "megfelelő létszámmal és szakértelemmel rendelkező személyzet van a repülőtéren".

Arra a kérdésre, hogy a sármelléki légibázist üzemeltető cég tulajdonosai és korábbi menedzsmentje közötti pénzügy viták lezárultak-e, a kommunikációs vezető azt mondta: "új menedzsment van és megnyitott a repülőtér, ami nyilván beszédes dolog". A reptér korábbi vezetőivel kapcsolatban úgy fogalmazott, "a leváltásuk tényként kezelendő".

A sármelléki repülőteret négy éve üzemeltető Cape Clear Aviation tavaly október végén jelentette be, hogy - eddig működése során először - ideiglenesen bezárja a téli időszakra a FlyBalaton repülőteret. Indoklásként elhangzott: legnagyobb partnere, a Ryanair az Európába begyűrűző gazdasági válság hatásaira, az alacsony foglaltságra és a magas kerozinárakra hivatkozva törölte a téli menetrendből egyetlen, Balatonról induló londoni járatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását