2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Videó: Az első számú vádlott elröhögte magát a tárgyaláson

Mohammed Azam Amir Kasab sokak szerint a 21. század legjóképűbb tömeggyilkosa félvállra eresztett és gránátokkal teletömött hátizsákkal magyaráz.
2009. március 24. kedd 14:39 - Biga
Kasab 21 éves, ő a tíz támadó közül az egyik, akik november végén kommandós stílusban portyázták végig India egyik legnagyobb városát csaknem 170 halottat hagyva maguk után. Kasab-ot és cinkosát személy szerint annak az 58 embernek a meggyilkolásával vádolják, akik a Mumbai-i főpályaudvaron tartózkodtak a végzetes napon.

Kasab több tucat embert lőtt halomra, emellett „hadat viselt India ellen”. Amikor a bíróság felolvasta a vádiratot, és megkérdezte a babaarcút, hogy minden világos volt-e, az válasz helyett kedélyesen elkacagta magát. Kilenc másik társát már a támadások közben leterítették, ha a vádpontok bizonyítást nyernek, kötél általi halál vár rá.

A vaskos vádirat 11 ezer oldal terjedelmű, angol és marathi nyelven is olvasható. Kasab anyanyelve az urdu, így egyes feltételezések szerint csak azért nevetett, mert egy büdös szót sem értett a bíró bő lére eresztett ismertetéséből. A borostás vádlott egy egyszerű szürke pólóban járult az igazságszolgáltatás elé, a feltételezések szerint az iszlám Lashkar-e-Taiba terrorcsoport gyalogosa.

Az indiai sajtó által csak az évszázad pereként minősített tárgyalás március 30-án fog folytatódni Mumbai legmagasabb biztonsági fokozatú börtönében. Mivel félő, hogy a pakisztáni militánsok nem akarják megvárni az ítélet elhangzását, az épület még akár egy rakétatámadásnak is gond nélkül ellent tud állni. Az acélból és betonból összerótt 15 méter magas építmény belsejében, egyenesen a babaarcú kedvéért rendeztek be egy bírósági tárgyalótermet is.

Maga a gyanúsított egyszer már hírbe keveredett, amikor azzal vádolta egyik FBI-os kihallgatóját, hogy az nemi erőszakot tett rajta. A mélyen vallásos Kasab, egyes hírforrások szerint egyébként Gandhi önéletrajzát olvasgatva várja halálos ítéletét.2
Forrás: HirExtra / Times ONLINE
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását