2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Reptéri asztal a lakása

75 napja a mexikóvárosi nemzetközi repülőtér egyik éttermének asztala az otthona egy japán turistának.A 40 éves Nohara Hirosi, aki Japánban takarító volt, két és fél hónapja érkezett Mexikóba, és azóta a nemzetközi repülőtér egyik éttermének asztalánál la
2008. november 20. csütörtök 18:17 - Hírextra
Csak akkor hagyja el új "otthonát", ha ennivalót vesz magának, vagy egyéb szükség szólítja el onnan.
Napközben a repülőtér dolgozóival vagy utasokkal beszélget, mint a Terminál című 2004-es film Tom Hanks alakította főszereplője.

Nincs senkije Mexikóban, tulajdonképpen menyasszonya felkutatására indult, aki feltehetően Brazíliában van, de aztán, különböző, később megoldódott bonyodalmak miatt Mexikóban maradt.
Az állandóan mosolygó lakó megtanult néhány szót spanyolul, a nemrég a mexikói sajtó figyelmének középpontjába került.

A bevándorlási hivatal szerint a japán turista semmilyen bűncselekményt nem követett el, papírjai rendben vannak, nyílt végű repülőjegye van haza. Nem tartóztathatják le csak azért, mert a reptéren tartózkodik.

A mexikói japán nagykövetség elmondta, ők sem kötelezhetik a férfit semmire, ha ő úgy határozott, hogy a repülőtéren akar lakni. Már felajánlottak neki pénzt és szállodai lakhatást, de a férfi azt mondta, "jelenleg nem igényli ezeket".

A nagykövetség azt tanácsolta a reptéri lakónak, hogy ne zavarja az ott megforduló embereket, és kicsit szedje rendbe magát, mert úgy tűnik, már több napja nem fürdött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2008. november 21. 10:40
és a munkamániás mádámka nem csinálta meg a \"világjáróját\" mára? (na én befejeztem, nem lesz \"krónika\" a hírextrán tovább). :-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását