2024. május 12. - Pongrác

Gyurcsány elmenekült?

Gyurcsány Ferenc a legszerencsétlenebb pillanatban mondott le, de a számára legkönnyebb utat választotta, így majd utódja eszi meg, amit ő főzött - állapítja meg keddi számában a Cotidianul.
2009. március 24. kedd 15:20 - HírExtra
A bukaresti napilap kommentárjában felvázolja, hogy szerinte milyen fontos lépéseket tett a magyar miniszterelnök a reformok érdekében. Példaként említi, hogy két év alatt 9,2 százalékosról 3,3 százalékosra szorította le a költségvetési hiányt, megállapítva, hogy "ez nem kis dolog". A kommentár szerint Gyurcsány a legszerencsétlenebb pillanatban mondott le, de a számára legkönnyebb utat választotta. A lap szerint meg akarta menteni saját imázsát, "mosva kezeit" amiatt, hogy a szocialisták az idei európai parlamenti és a jövő évi magyar parlamenti választásokon csúfos vereséget szenvednek majd.

Ráadásul feltételezhetően szintén szocialista utódjára hagyja örökül a dolgokat, az utód egye majd meg, amit ő, azaz Gyurcsány főzött - olvasható a cikkben.

"Még ha görbe utakon is járt Gyurcsány, a pénzt arra fordította, hogy Magyarország jól nézzen ki" - állapítja meg ugyanakkor a szerző, aki szerint elegendő végigmenni Magyarország valamelyik autóútján, vagy villamoson végigutazni Budapesten, hogy meggyőződjön bárki erről. A kommentátor ezek után kíváncsian várja, hogy a magyaroknak valóban jobb lesz-e Gyurcsány után, valóban a "jobbik" Magyarország valósul-e meg. A cikk magyarul is utal a "szélsőjobboldali Jobbikra", amelynek - mint fogalmaz - alárendeltségébe tartozik a félkatonai jellegű Magyar Gárda.

A Cotidianul egy másik helyen csupán tudósít a budapesti eseményekről, számba véve a lehetséges fejleményeket, mégpedig azzal a címmel, hogy Gyurcsány távozása forró nyár eljövetelét jelzi Kelet-Európában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását