2024. május 5. - Györgyi

Őrizetben az olimpiai botrányhős

Doppingkereskedelem gyanújával őrizetbe vették Walter Mayert, az osztrák sílövő-válogatott korábbi edzőjét, a 2002-es és 2006-os téli olimpia egyik botrányhősét.
2009. március 23. hétfő 17:11 - HírExtra
Az ex-trénert vasárnap fogták el azzal a bécsi gyógyszerésszel együtt, akitől a gyanú szerint beszerezte a tiltott készítményeket. A gyógyszerész másik kuncsaftját, egy 32 éves profi kerékpárost még pénteken vették őrizetbe hasonló okok miatt.

Mayer a 2002-es és a 2006-os téli olimpián is doppingbotrányba keveredett. Salt Lake Cityben az osztrák sílövő-válogatott szálláshelyén doppingolásra utaló készítményeket találtak, és ennek kapcsán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság eltiltotta a 2006-os torinói és a 2010-es vancouveri játékoktól.

Csakhogy ő meglátogatta az osztrák válogatottat Torinóban, ami miatt a rendőrség házkutatást tartott a szálláson. Az akció során 100 injekciós tűt, 30 kisebb csomag gyógyszert és különböző vértranszfúziós eszközöket foglaltak le. Az Osztrák Olimpiai Bizottság ezt követően úgy határozott, hogy Mayer soha többet nem vehet részt ötkarikás játékokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását