2024. július 17. - Endre, Elek

Olimpiai falu van, oxigén alig

Ünnepélyes keretek között megnyílt a pekingi játékokra érkező mintegy 10 ezer sportolónak otthont adó olimpiai falu. A 42 épületből álló komplexum első szobáit a vendéglátó kínaiak foglalták el, a rekordot jelentő 639 hazai résztvevőből eddig 265-en költö
2008. július 27. vasárnap 17:34 - Hírextra
A "főszereplők" mellett mintegy hatezer edző és kísérő lakik majd a 66 hektáros létesítményben, amely magában foglal egy hatezer férőhelyes éttermet, rendelőintézetet, könyvtárat, uszodát, futó-, kosárlabda- és teniszpályákat, bevásárlóközpontot és kávézókat is.

Az AP jelentése kitér arra, hogy az átadási ceremónia sűrű szmogban zajlott le, amely a szervezők erőfeszítéseinek dacára mit sem változott a városban. Az olimpiai versenyek fő helyszíneiről - az alig egy kilométeres távolság ellenére - például egyáltalán nem lehetett látni a falut.

A nyári játékok és a paralimpia után az apartmanokat a lakosság körében értékesítik, méghozzá meglehetősen borsos áron: átszámítva 70-150 millió forintba kerül majd egy ötkarikás lakás, ami még a helyi viszonyok között is kiugróan magasnak minősül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását