2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A bírák visszautasítják Gyurcsány vádjait

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) nem tudja értelmezni Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a bíróságokról szóló szombati kijelentéseit, s azokat visszautasítja - közölte Ujkéry Csaba, a testület szóvivője az MTI-vel.
2009. március 22. vasárnap 07:32 - HírExtra
"Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a leköszönő miniszterelnöknek, az MSZP kongresszusán a bíróságokra tett sértő kijelentéseit nem tudja értelmezni. (Azokat) Visszautasítja és kommentálni nem kívánja" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    
Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati tisztújító kongresszusán mondott beszédében a belpolitikai háborúskodásról szólva tért ki a bíróságok és az ügyészségek szerepére. 
    
Azt mondta, hogy az országban 1998 után szétszakadt a nemzeti közösség, s brutális belpolitikai háborúskodás zajlik a Fidesz miatt. Hozzátette: a Fidesz félelmet kelt, gyűlöletet szít, asszisztál a nyelvi, fizikai erőszakhoz, együttműködik a radikális erőkkel, életre hívta a Jobbikot, s időnként nem is annyira a háttérből támogatja a destabilizációt.
    
Úgy fogalmazott: "a Fidesz vonzáskörébe tartozó szervezetek és médiumok nyílt antiszemita, cigányellenes irányvonalat követnek, homofób nyilatkozatokat tesznek. Tűrik, támogatják a cigány- és idegenellenes atrocitásokat, a homoszexuálisokat támadó erőszakos megnyilvánulásokat." 
    
Az MSZP elnöke szerint az állam egyes intézményei, különösen a bíróságok és az ügyészségek bizonyos döntései azt az érzést keltik, hogy a döntéshozók egy része a Fidesz érdekei, kimondott vagy sugallt elvárásai szerint jár el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kaktuszpapa
2009. március 22. 16:38
Ezt a Gyurcsány-i állítást nem csak nehéz, de lehetetlen is cáfolni. Önmagában az a tény, hogy a bíróságok polgári és büntetőügyekben képtelenek belátható időn belül ítéletet hozni, s ezáltal gyengítik az állampolgárok biztonságérzetét, elegendő az állítás bizonyítására. Nyilvánvaló, hogy az első választási vereség (2002) óta a "minél rosszabb, annál jobb" a Fidesz politika alaptétele. A konzervatív, begyepesedett agyú bírói kar boldogan asszisztál. Tisztelet a kevés kivételnek. Ezen tiszteletr méltóak köréből kiveszem azokat a villámkezű bírókat, akik politikai és becsületsérétsi, valamint sajtóperekben képesek pillanatok alatt döntéseket hozni. Ezek az al- és felperesek (gyanósítottak) ugyanis veszedelmesek, tehát jobb nem rángatni az oroszlán bajuszát. Szóval ne tessék érzékenykedni bíró urak és hölgyek. Tessék inkáb az eskühöz híven pártatlanul és GYORSAN, a JOG TARTALMÁNAK ÉS SZELLEMÉNEK egyaránt megfelelő ítéleteket hozni. Akkor majd nem kell hasonló - mint említettem - igazolható vádaktól tartaniuk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását