2024. május 2. - Zsigmond

Elégedett az SZDSZ

Kifejezetten jónak tartja az SZDSZ Lakos Imre szereplését a főváros XI. kerületében tartott múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselőválasztáson. Erről Horn Gábor beszélt a képviselőjelölttel közösen tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón.
2008. február 1. péntek 19:19 - Hírextra

A szabad demokraták ügyvivője kiemelte: a 20 százalékos eredmény különösen annak fényében számít jónak, hogy az MSZP lényegében nem kampányolt Lakos Imre érdekében. Horn Gábor hozzátette, beszélt Gyurcsány Ferenccel, és ígéretet kapott rá, hogy a február 10-i második fordulóra a szocialisták is mozgósítják saját választóikat.

Horn Gábor éppen ezért nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a második fordulóban meglepetés születik. A távirati iroda erre vonatkozó kérdésére csak annyit mondott, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb eredményre számítanak, de azt nem akarta megjósolni, milyen végeredményt várnak.

A koalíció közös jelöltjeként induló Lakos Imre megjegyezte: annak ellenére, hogy a Fidesz rendkívül aktívan kampányolt, múlt vasárnap az ellenzéki pártnak csak mintegy nyolcezer szavazója járult az urnák elé, míg 2006 őszén 11 ezer szimpatizánsuk adta le a voksát.

A képviselőjelölt az alacsony részvételt többek között azzal indokolta, hogy a baloldali választók valószínűleg nem értették meg az időközi választás fontosságát.

A főváros XI. kerületében azért tartottak időközi választást január 27-én, mert a kerület országgyűlési képviselője, Deák András (KDNP) októberben elhunyt. A részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt, ezért február 10-én újra az urnákhoz járulhatnak a 15-ös számú választókerületben élők.
Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) a szavazatok 66,5 százalékát kapta meg, MSZP-SZDSZ-es ellenfelére, Lakos Imrére a választók 20,6 százaléka szavazott. Csapody Miklós (MDF) 9,8 százalékos, Fenyvessy Zoltán (MIÉP) 3,1 százalékos támogatást kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását