2024. május 7. - Gizella

Újabb fejlemények a Tasnádi-perben

Folytatódott az ügyészi perbeszéd pénteken a Fővárosi Bíróságon Tasnádi Péter és 13 társának büntetőperében, amelyben a vállalkozót tizenhat bűncselekménnyel, köztük felbujtóként életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint emberölés előkészületével vádol
2009. március 20. péntek 19:34 - HírExtra
Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001 és 2007 decembere között személyes sérelmei megtorlására bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonbeszélgetésekben.

A két és fél éve zajló per pénteki tárgyalásán folytatódott a kedden megkezdett ügyészi vádbeszéd. Az ügyész délután befejezte annak a hét bűncselekménynek a felsorolását, amelyek Tasnádi Péter volt felesége és a vele kapcsolatban állók - a nő élettársa, anyósa és ügyvédje - ellen irányultak.

A vádbeszéd szerint Tasnádi Péter 2002 és 2004 között többször próbálta megszervezni volt felesége megöletését. Tette mindezt személyes bosszúból, ugyanis nagyon megromlott a viszonyuk, miután a nőnek új élettársa lett. Tasnádinak anyagi követelései is voltak, s a volt feleség élettársát szintén többször próbálta megöletni.

A vád szerint volt, hogy a vállalkozó 3 millió forintot, s olyan is, hogy 10 millió forintot ajánlott a két ember megöléséért. Erre többeket kért fel, de a legtöbben visszautasították az ajánlatot. A gyilkosság megszervezésével megbízott egyik vádlott a perben terhelő vallomást tett a vállalkozó és az alkalmazásában lévő emberek ellen, és részletesen feltárta a bűncselekményeket.

Tasnádi Péter vallomásában tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint mondta, 2004 májusi szabadulása után felhagyott felesége fenyegetésével. Elismerte, hogy figyeltette a nőt, de azt tagadta, hogy meg akarta volna öletni.

A vádirat szerint Tasnádi Péter megrendelésére történt az is, hogy 2003 februárjában a vállalkozó volt anyósát arcon öntötte savval egy ismeretlen százezer forintért. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló szemsérülést szenvedett, de a szakértői vélemények szerint akár súlyosabban is megsérülhetett volna. Tasnádi célja ezzel a vád szerint az volt, hogy megfélemlítse volt feleségét, s kikényszerítse anyagi követelésének teljesítését. A vállalkozó tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy ő is csak a tévéből értesült az esetről.

A vádbeszéd a többi bűncselekmény felsorolásával folytatódik, előreláthatólag este 9 óráig is tarthat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását