2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz Mein Kampfját fedezte fel Horn?

Horn Gábor szerint megdöbbentő a hasonlóság Adolf Hitler Mein Kampf című könyvének egyes kitételei és a Győrben megjelenő, "gyakorlatilag a Fidesz és a KDNP lapjaként működő" Összefogás című kiadvány márciusi számában közölt egyik írás tartalma között; er
2009. március 20. péntek 19:31 - HírExtra
Nyílt levelében a szabad demokrata politikus idéz Hitler könyvéből és mellé teszi a Győrben ingyenesen terjesztett, nyolcezer példányban megjelenő "polgári lap" egyik írásából vett idézetet.

"A hasonlóság megdöbbentő" - közli Horn Gábor -, aki szerint a Magyar Ember levele a Cigánynak című cikk szellemisége a két világháború közötti "útszéli fajgyűlölő, zsidóellenes írások hangvételét, állításait idézi".

A szabad demokrata politikus azt írja: az Összefogás című lapnak 2005-ben a Fidesz pártalapítványa - amelynek Balog Zoltán a kuratóriumi elnöke - 1+1 millió forintos támogatást adott, Győr város Fidesz- és KDNP- frakciói pedig 2007-ben és 2008-ban összesen 1 millió 345 ezer forint támogatást ítéltek meg a havonta megjelenő kiadványnak.

Horn Gábor felhívja a figyelmet arra, hogy a lap főszerkesztője Majtényi László, a győri önkormányzat közigazgatási bizottságának fideszes delegáltja egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, egyetért a lapban közölt idézett cikk állításaival.

Az Összefogás a Polgári Körökért Egyesület elnöke 2003-ban a Fidelitasszal és a győri Fidesszel is kölcsönös együttműködési megállapodást kötött - jegyzi meg Horn Gábor, aki szerint Balog Zoltánnak és a Fidesznek a cikkel kapcsolatban több kérdésre is válaszolnia kell.

Mint Horn Gábor írja, a Fidesz nem határolódott el az írástól. "Ez azt jelenti, hogy ez a Fidesz álláspontja is a cigányságról?" - teszi fel a kérdést, majd úgy folytatja: "amennyiben nem, meddig kívánják fenntartani az együttműködést az Összefogás a Polgári Körökért Egyesülettel és annak elnökével? Majtényi László meddig képviselheti még a Fideszt a győri önkormányzat közigazgatási bizottságában? A Fidesz és Ön szerint helyén valók-e az Összefogásban propagált nézetek?"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását