2024. május 2. - Zsigmond

Teremtsenek összeférhetőséget

Száznyolcvan napja van utolsó rádiójában felszámolni a tulajdonosi összeférhetetlenséget annak a társaságnak, amelynek két kelet-magyarországi adója a napokban vesztette el frekvenciáját - derül ki a médiahatóság ugyanakkor meghozott döntéséből. Az érinte
2008. július 11. péntek 11:31 - Hírextra
Ugyanaznap, amikor felmondta az MTC-Jonatán Rádió Kft. debreceni és miskolci adójának szerződését, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) közelebbről meg nem jelölt kivetnivalót talált a társaság tulajdonosi szerkezetében is.

Mégpedig - áll a határozatban - a médiatörvény azon passzusa alapján, amely kimondja: a körzeti, helyi műsorszolgáltató a vételkörzetébe eső hasonló cégnél - bizonyos kivételektől eltekintve - befolyásoló részesedést nem szerezhet.

Az egyik testületi tag csütörtökön beszélt arról az MTI-nek: azonnali hatállyal felmondták egy debreceni és egy miskolci rádió műsorszolgáltatási szerződését, míg egy nyíregyházi adó esetében nem kapott többséget ez a kezdeményezés; mindhárom médiumban résztulajdonos az Advertum Kft.

Az ügyet "hetek óta tologattuk" - nyilatkozta Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja, hozzátéve, a mindhárom adót üzemeltető MTC-Jonatán Kft. - az MTI testületi forrásból származó információja szerint - százmilliós hátralékot halmozott fel a médiahatósággal szemben.

Közlése szerint a cég harmadik, Nyíregyházán működő rádiójának műsorszolgáltatási jogosultságát csupán egy hétre függesztették fel.

A testületi tag korábban elmondta: a szerdai ülésen tárgyalták azon kezdeményezését is, hogy kérjenek tájékoztatást a kormánytól és a pénzügyminisztériumtól arról a május végi kormányhatározatról, amely - címe szerint - "a labdarúgás szervezeti és infrastrukturális feltételeinek javítását szolgáló hitelfelvételt kapcsolódó állami kezességvállalást" nyújt az Advertum Kft.-nek, 5,2 milliárdos összegre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását