2024. május 12. - Pongrác

Tavaszi fesztivál tizedszer

A kassai múzeum kincseit bemutató tárlattal, a Doni Kozákok és a Tokiói Kamaraopera fellépésével, valamint jubileumi Kaláka-koncerttel is várja a tizenkilencedik alkalommal megrendezendő Szombathelyi Tavaszi Fesztivál március 20. és 31. között a közönsége
2009. március 17. kedd 19:51 - HírExtra
A rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Grünwald Stefánia, az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója elmondta: az idei programsorozat jobban kapcsolódik majd a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz mint a korábbi években, a közös finanszírozás miatt számos olyan produkciót láthat a közönség, amely a fővárosban zajló fesztiválnak is része.

A Szombathelyi Tavaszi Fesztivál pénteken indul a kassai múzeum kincseit bemutató tárlattal a Szomathelyi Képtárban. A programok közül azonban a legnagyobb érdeklődés talán a Doni Kozákok Ének- és Táncegyüttes március 24-ére tervezett fellépését előzi meg, erre a jegyek többsége már elővételben elfogyott.

Hasonlóan nagy az érdeklődés a Tokiói Kamaraopera szintén március 24-én a Bartók Teremben látható és hallható koncertje, de a március 25-i jubileumi Kaláka-koncert iránt is, amelynek az AGORA - Savaria Filmszínház ad majd helyet.

Március 29-én az AGORA-szalonban Jaroslav Sonsky Svédországban élő cseh hegedűművész és Patrícia Bretas brazil zongoraművész közös koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, március 30-án pedig az AGORA Művelődési és Sportházban a Madách Színház művészeinek előadásában Lev Tolsztoj művét, az Anna Kareninát láthatja a közönség, mégpedig egy sajátos értelmezésű musical-opera formájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását