2024. május 17. - Paszkál

1700 dolgozót tesz lapátra a vezető mobiltelefon-gyártó

Összesen 1700 dolgozójától válik meg a finn Nokia, a világ vezető mobiltelefon-gyártója, hogy csökkentse költségeit, miután a mobiltelefóniát is sújtó gazdasági válság közepette visszaesett a termékei iránti kereslet.
2009. március 17. kedd 12:50 - HírExtra
A keddi tájékoztatás szerint a megszűnő munkahelyek közül 700 finnországi. A létszámleépítés a vállalat több részlegét érinti, a készülékgyártást, a marketinget, a fejlesztést és a globális kiszolgáló egységeket - közölte Arja Suominen szóvivő. A cég - amelynek 130 ezer alkalmazottja van világszerte - hamarosan megkezdi a konzultációkat a dolgozókkal. A leépítés várható ütemezéséről és a többi részletről később adnak tájékoztatást.

A Nokia nyeresége 69 százalékkal, 576 millió euróra csökkent a tavalyi utolsó negyedévben, és előreláthatólag idén is alacsony lesz a kereslet a cég termékei iránt.

A keddi bejelentés hírére nem estek látványosan a vállalat tőzsdei árfolyamai, elemezők szerint azért, mert a piac már beárazta a Nokiának azt a korábbi közlését, hogy lassuló kereslet miatt le kell faragnia a költségekből. A cég januárban bejelentette, hogy idén 700 millió euróval csökkenti költségeit csak a mobilkészülékeket gyártó részlegnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását