2024. május 3. - Tímea, Irma

Agyhullámokkal irányított kerekesszékek

Olasz tudósok nemrég olyan kerekesszéket fejlesztettek ki, amely engedelmeskedik a számítógépnek küldött agyhullámoknak.
2009. március 16. hétfő 07:18 - HírExtra
Olasz tudósok olyan kerekesszéket fejlesztettek ki, amely engedelmeskedik a számítógépnek küldött agyhullámoknak.

A szerkezetet a Milánói Politechnikai Intézet mesterséges intelligenciával és robotikával foglalkozó részlege fejlesztette ki Matteo Matteucci professzor vezetésével.

A felhasználót elektródákkal egy számítógéphez kapcsolják, ami érzékeli az agy által küldött jeleket. A számítógép ezután automatikusan irányítja a kerekesszéket. "A gép nem gondolatolvasó, csupán az agy által küldött jelzéseket érzékeli" - nyilatkozta Matteucci professzor. A széket ezen kívül két lézeres szenzorral is felszerelték, ami automatikusan észleli az akadályokat.

Az intézet szerint a szerkezet előállítása körülbelül 10 százalékkal kerül többe, mint egy hagyományos elektromos kerekesszéké. "Jelenleg is kapcsolatban állunk több céggel, akik érdeklődnek a találmány iránt - nyilatkozta Matteucci professzor - A sorozatgyártás becsléseink szerint leghamarabb 5-10 év múlva indulhat meg."
Forrás: Vitáltippek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását