2024. május 8. - Mihály

A kertépítés legfőbb lépései

A kert összképe nagymértékben befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat, mennyire szívesen tartózkodunk odakint. Van, hogy rengeteg ötletünk van, azt is tudjuk, milyen növényeket szeretnénk ültetni az udvarba, azonban fogalmunk sincs, hogyan álljunk neki a munkának.
2024. február 26. hétfő 12:15 - HírExtra

Ha valóban profi eredményt szeretnénk és nem szeretnénk zsákutcákba futni, akkor érdemes szakértőkhöz fordulni. A Kertelünk kertépítés és kerttervezés terén is nagy tapasztalattal rendelkezik, ugyanis 2007 óta foglalkozik az udvarok megszépítésével a fővárosban és a közeli agglomeráció területein.

Első a tervezés, a pontos igények letisztázása

A kertépítő cég kiválasztása előtt érdemes “előtte-utána” képeket nézni, mivel ezek megmutatják, hogy miből is lesz a cserebogár, vagyis hogyan dolgozik a cég. A tervezés nagyon fontos annak érdekében, hogy a végeredmény olyan legyen, mint ahogy megálmodtuk. Ha megvan a cég, akkor le kell tisztázni, hogy mik az elképzelések. Érdemes képeket mutatni, megnevezni milyen színekre, virágokra, növényekre vágyunk. Mit hol szeretnénk elhelyezni.

Szintén sokat segít, ha kijelöljük, hogy milyen legyen az építendő udvar stílusa. A Kertelünk online felületén a legkülönfélébb stílusú kerteket tudjuk megtekinteni képekkel és bő leírással. Nagyon gyakran az elképzelt kinti rész nagyon hasonlít valamilyen stílusra.

A munka főbb lépései

Ahogy már fentebb is említettük, minden esetben a tervezés az első lépés, melynek alapján elkészülhet az árajánlat. Ezután jönnek olyan lépések, mint a tereprendezés, termőföldterítés, térburkolás, támfalépítés, sziklakert-kialakítás, automata öntözőrendszer-telepítés, kerti tó, illetve csobogó létesítés és a kerti világítás kialakítása.

Ezt követően a növények kiválasztása és telepítése, a gyepszőnyegezés vagy magvetéssel történő füvesítés is megtörténik. Ha a megrendelő kéri, akkor faház vagy kerti szauna is épülhet. A teraszok és a balkonok növényesítése az utolsó lépés.

A Kertelünk Kft. mellett szóló érvek

Nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő céget, szakembereket, akik jól dolgoznak és valóban az elképzeléseinknek megfelelő végeredményt prezentálják. A megrendelő számára a legfontosabb a korrekt ár, a vállalt határidők betartása, a kreatív, egyedi ötletek. A fentebb szintén említett referencia képek szintén nagy segítséget jelentenek a döntésben.

Egy kertépítő cég megbízása azért is jó választás, mert így nem kell az egyes részfeladatokhoz külön szakembert keresnünk, hanem mindent egy kézben tudhatunk. A Kertelünk szakemberei számos udvart szépítettek már meg, így nagy tapasztalatuk van a munkájukban.

Ha minden alkalommal elkeseredünk, amikor az udvarra kilépünk, akkor itt az ideje, hogy ez változzon és szakszerű segítséget kérjünk profi szakemberektől.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását