2024. március 29. - Auguszta

400 ezerrel többen jönnek

Az élményturizmus fellendítésével az idén a tavalyinál 400 ezerrel több, rekordszámú, legalább 2 millió vendéget kíván Szentendre fogadni, ennek érdekében a város 4-féle idegenforgalmi programcsomagot dolgozott ki - közölte Kriaszter Attila, a Szentendrei
2008. január 7. hétfő 13:24 - Hírextra

Elmondta, hogy a fő törekvés a vendégek jelenleg átlagban alig néhányórás tartózkodási idejének 2-3 napra növelése. Ezért külön programsorozatot állítottak össze a kultúra iránt érdeklődőknek, az iskolásoknak, a nyugdíjasoknak és a mozgás, aktív kikapcsolódás híveinek. Íy módon a város vonzerejének fokozásával a turisztikai bevételeket is növelni lehet - tette hozzá.

Most először Szentendre is bekapcsolódik a művészteleppel rendelkező európai települések hálózatába, amelyben a festészet, képzőművészet barátainak szerveznek több országot érintő speciális kultúrutakat. A rekonstrukció alatt álló Szentendrei Régi Művésztelepen tavaszra elkészül az itt született alkotások galériája és megújul néhány, a művészeknek otthont adó ház, ahol a látogatók munka közben találkozhatnak a festőkkel és vásárolhatnak a képekből. A nyugdíjasoknak szervezett program is elsősorban kulturális kínálattal áll elő, a város 30 múzeuma között válogathatnak és mindenhol tárlatvezetők fogadják a csoportokat - utalt rá az igazgató.

Az iskolai kirándulócsoportok elsősorban a skanzent vehetik majd célba és a Szentendre-Pap- szigeten lévő motelt, faházakat rendezik be számukra, ahol egyszerre több száz gyereket is el tudnak szállásolni. Az aktív kikapcsolódás jegyében Szentendrére érkező hazai és külföldi "zöld" turistáknak egyebek mellett a környező pilisi erdőkben kerékpáros kirándulásokat szerveznek, a vendégek hajóval érkeznek a városba és itt szállnak nyeregbe. Épp így a vízitúrázók számára is kialakítanak a programcsomagban városnézést és a part közelében megfelelő szálláshelyeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását