2024. június 16. - Jusztin

MSZP: Teszünk a 'lúzerország' ellen

Az MSZP jövő hétvégi kongresszusán is téma lesz a pénzügyi válság: a pártnak meg kell mutatnia, hogy nemcsak szavakban van "a lúzerország" képe ellen, hanem a tetteivel is - mondta Kiss Péter, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának vezetője.
2009. március 14. szombat 15:25 - HírExtra
A szocialista párt legfelső döntéshozó testületének ülésén is az lesz a téma, ami az országban is, vagyis hogyan lehetséges, hogy Magyarország megerősödve kerüljön ki a válságból - közölte a kancelláriaminiszter.

Hozzátette: a mi nemzeti karakterünk "A magyarok a jég hátán is megélnek" mondattal foglalható össze, ezért világossá kell tenni, hogy a sikerhez az is kell, hogy ne hagyjuk vesztesnek nyilvánítani magunkat, szorítsuk össze a fogunkat, fogjunk össze.
A kongresszuson éppen azért kell a megoldásokkal foglalkozni, hogy megmutassák az MSZP nemcsak szavakban van "a lúzerország" képe ellen, hanem a tetteivel is - tette hozzá.

Kiss Péter a platform zárt üléséről azt mondta, a találkozó célja, hogy tisztában legyenek a pénzügyi, gazdasági kihívás nagyságával és ehhez adekvát szociális, társadalmi válaszokat találjanak.

Kijelentette, hogy a válságot kezelni csak úgy lehet, hogy a szociális kérdést tágabb értelemben, azaz társadalmi kérdésként értelmezve tűzik napirendre.
A politikus szerint fontos, hogy a válságra hivatkozva senki ne akarjon társadalmi csoportokat kiszorítani, mert "ismerjük, a társadalmi kiszorítás a zászlaja az éppen maga a rasszizmus".

Legkevésbé arra volna szüksége Magyarországnak, hogy amikor amúgy is pénzügyi, gazdasági kihívásokkal küzd, akkor megossza a társadalmat a felelősök kijelölésével - hangsúlyozta.

A miniszter szerint nagyobb biztonságra van szükség, de ez több cselekvést igényel, azaz a társadalmi, a szociális biztonság azt igényli, hogy továbbmenjenek a szükséges kiadáscsökkentésben, illetve a változtatásokban, de úgy, hogy minden egyes további lépésnek mérlegelik a hatását.

A jövő heti tisztújító kongresszussal kapcsolatban Kiss Péter utalt arra, hogy sokkal több az ambícióval rendelkező jelölt, mint a kiosztható posztok száma, így biztosan lesznek új emberek a párt vezetésében.

Veres János pénzügyminiszter a platform ülése előtt elmondta, azt a folyamatot tekintik át, amelyet az gazdasági válság kezelésében a kormány ősz óta megtett.
Hozzátette: azokat a lépéseket beszélik meg, amelyek mögöttük, előttük vannak, és amit még terveznek a következő időszakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását