2024. március 29. - Auguszta

Véget ért a Párizsi Fashion Week

Káprázatos kollekciókat mutattak be idén a legnagyobb divattervezők, de a sikereikért a sztárok is megdolgoztak, akik a kifutóra léptek.
2009. március 12. csütörtök 18:59 - Kővári Adrienn
A divathetek mindig is nagy érdeklődésnek örvendtek. Ilyenkor egész héten át felvonulnak a különböző divattervezők, és egy hatalmas show keretében felvonultatják legújabb kreációikat. Nemcsak a divat kedvelői hódolnak ezeknek a bemutatóknak, hanem most már a celebek is szerves részét képezik ezeknek a rendezvényeknek.

A legjelentősebb divatheteket, a különböző fashion városokban tartják. Ilyen Milánó, Párizs, London és New York. Meglepő, hogy mennyire fontosak ezek a heti események, mert ilyenkor mutatkoznak be a következő évszakok kollekciói.

Érdekes, hogy a januári, márciusi divatheteken az őszi, téli trendeket tárják a nyilvánosság elé. Szeptemberben és novemberben pedig a következő tavaszi kollekció kerül terítékre. Az biztos, hogy nem kis dolog egy ilyen nagy volumenű rendezvényen részt venni, akár tervezőként, akár vendégként.

Ilyenkor találkozik a négy legfontosabb réteg, akiknek a tervezők nagyon sokat köszönhetnek. Értjük ez alatt a vásárlókat, a modelleket, az újságírókat és a sztárokat.

Paris Fashion Week

További tervezők:
képviselte még magát Yohji Yamamoto, Junya Watanabe, Ann Demeulemeester, Jeremy Scott, Guy Laroche, Barbara Bui, Stella McCartney, Boudicca, Alexander McQueen.
Idén március 5-e és 12-e között rendezték meg, e hét alatt minden bizonnyal Párizs volt a divat fővárosa. Már 1973 óta rendezik meg a párizsi divat heteket. Pár héttel ezelőtt, február végén London adott otthont a tervezőknek, akik márciusban a francia fővárosba települtek át.

Már múlt hét szerdán elkezdődtek a különböző divatbemutatók, az első napon olyan tervezők mutathatták be ruháikat, mint Anne Valérie Hash, vagy Kris van Assche.

Őket többek között Nina Ricci és Olivier Theyskens követte. Utóbbinak idei munkájának gyümölcsét a romantika jellemezte, ruhái sötét lilás, feketés, olíva zöldes színekben pompáztak. Gyönyörűek voltak!

A Dior és Vivienne Westwood show-ja nagy érdeklődésnek örvendett, hiszen mindkettő nagy névnek számít a divat szakmában. Vivienne Westwood tudhatja magáénak az idei legsokoldalúbb kollekciót. Színes volt, vagány, és nagyon kreatív. A reneszánsz festő Mantegna ihlette meg ezt a punkos, funkys összeállatást, ahol a tütüs hattyú ruhától kezdve minden megtalálható volt. Láthatott a közönség konszolidáltabb kreációkat is, de összességében merészebb példányok sétáltak a kifutón.

A Dior kollekciót a színek jellemezték, és az egzotikus ruhák. A 18. századi perzsa öltözködés volt az ihlető, ami főleg a szín és az anyagválasztásban nyilvánult meg, de a minták is fontos közvetítő szerepet játszottak

A Párizsi Divat Hétről nem hiányozhatott Christian Lacroix, vagy Karl Lagerfeld sem. A Lacroix kollekciót a frissesség és az intimitás jellemezte, míg vele szemben Karl Lagerfeld egy futurisztikus divatbemutatóval kápráztatta el a közönséget.

Valentino, és a Chanel kollekciók sem hiányozhattak a kifutókról, és ahogy az várható volt egyedi ruhakölteményekkel parádéztak ismét.

Ruhák, divat, csillogás

Idén ősszel és télen a sötét színek fognak dominálni, rengeteg tervező nyúlt ezekhez a komorabb árnyalatokhoz, de az tény, hogy a ruhák eleganciát tükröznek. Több tervező is a finomabb, lágyabb esésű anyagokat részesítette előnyben, de a tüllök is előkerültek. Jellemző volt, hogy az estélyi és koktél ruhák, lábakat, vállakat engedtek láttatni, hiszen a szexualitás sem hiányozhatott a divathétről.

Nem lehet szó nélkül elmenni a dark rockos kreációk mellett sem. Junya Watanabe érdekes, sötét harangalakú kabátjai egy kis viktoriánus érzést csempésztek bele ebbe a hétbe, de Ann Demeulemeester is a dark rock jegyében álmodta meg ruháit.

Lábbelik terén a platformos cipők, csizmák vitték a pálmát, fekete, arany és csillogó fukszia (rózsaszínes lilás) színben pompáztak. Alexander McQueent pedig nem más, mint Marylin Manson ihlette meg.

Sztárok a kifutón

Nem akármilyen celebek jelentek meg a Párizsi Divat Héten, ott volt a botrányairól híres Lily Allen, a szupermodell Kate Moss, de Milla Jovovich és Freida Pinto is tiszteletét tette.

Tegnap az egész hetes show-t egy nagy partival zárták, ahol többek között Claudia Schiffer, Stella McCartney, Kanye West buliztott együtt. Az egészet Pink fergeteges koncertje zárta le.

De a celebek nemcsak nézőként vagy vásárlóként vettek részt az egy hetes rendezvényen, hanem többen is szerves részét képezték a divatbemutatóknak. Ők váltották ki a legnagyobb visszhangot, és a leginkább ezek a sztárok képezték a beszéd tárgyát. Charlize Theron a Dior ruhákban pompázott, míg Salma Hayek a Balenciaga divatbemutatóján lépett a kifutóra.

Nemcsak ők ketten voltak híres színészek a kifutón, hanem Pamela Anderson is kapott egy kisebb szerepet Vivienne Westwood show-jában.

Így zárult az idei Párizsi Divat Hét. Azok, akik részt vehettek rajta nagyon szerencsések, hiszen első kézből értesülhettek a 2009-es őszi, és téli divat trendekről. Már csak az a kérdés, hogy idén év végén, tényleg harang alakú kabátokban és Marylin Manson ihlette ruhákban fognak-e a nők parádézni az utcákon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását