2024. május 6. - Ivett, Frida

Még tartják magukat a gátak

Harmadfokú árvízvédelmi színt fölötti a Kraszna vize Kocsordnál, de mivel egy lokális szakaszt érint az árhullám és a folyót befogadó Tisza vízállása is alacsony, a készenlét elrendelését nem tartja indokoltnak a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Víz
2009. március 12. csütörtök 10:19 - HírExtra
A Kraszna kocsordi szakaszán délelőtt 585 centiméteres vízállást mértek, ami 5 centivel volt magasabb a harmadfokú árvízvédelmi készültségi szintnél - mondta Bodnár Gáspár.
Az igazgató kiemelte: a hóolvadás és a sok eső hatására kialakult árhullám a tetőzés közelében van, így nem változtatnak a korábban elrendelt másodfokú készenléten.
Az ágerdőmajori folyórészen a tetőzés szerda este már be is következett, 552 centiméteres vízállással, s azóta ott már apad a Kraszna.

Bodnár Gáspár arra is kitért, hogy a töltések mellett észlelnek kisebb szivárgásokat, de védelmi beavatkozásra nincs szükség.

A vízügyi igazgatóság vezetője a szabolcsi belvízhelyzetről is tájékoztatást adott: jelenleg a felső-szabolcsi térségben, valamint a Szamos-Kraszna-közben négy védelmi szakaszon továbbra is másodfokú a készültség. Összesen 13 szivattyútelep gépeit működtetik éjjel-nappal, s a legutóbbi 24 órában nyolcezerről hatezer hektárra csökkentették az elöntött terület nagyságát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását