2024. április 25. - Márk

A majmok is mosnak fogat?

A hosszúfarkú makákó majmok látványos "bemutató" keretében mutatják meg kicsinyeiknek, hogyan kell a fogaikat tisztítaniuk - közölte szerdán egy japán kutató, aki szerint ez arról tanúskodik, hogy a főemlősök képesek szerszámok használatára megtanítani ut
2009. március 12. csütörtök 10:56 - HírExtra
"A szerszámhasználat tanítását rendszerint emberi cselekedetnek tartják" - mondta Maszataka Nobuo, a kiotói egyetem Főemlőskutató Intézetének munkatársa.
Maszataka csapata egy hosszúfarkú makákócsapat nőstényét figyelte meg Bangkok közelében, és tanulmányozta, hogyan tisztítják a fogközöket emberi hajfürtökkel, hasonlatosan ahhoz, ahogyan az ember a fogselymet használja.

A tanulmány eredményei szerint a nőstények kétszer olyan gondosan tisztították a fogaikat, amikor a kicsinyeik figyelték őket. Úgy tűnt, mintha egyenesen tanítanák őket a fogtisztítás fortélyaira.

Maszataka mindazonáltal figyelmeztetett, hogy a munkálatok még a hipotézis szakaszban vannak. A tanulmányt a kicsinyek megfigyelésével szándékoznak folytatni, hogy lássák: az anyák valóban megtanítják-e őket fogat tisztítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását