2024. május 10. - Ármin, Pálma

Hiller szerint ők soha nem mondhatnak le. Pedig...

A baloldal sohasem mondhat le - jelentette ki Hiller István, az MSZP alelnöke szerdán Budapesten, A magyar szociáldemokrácia és a XXI. század kihívása címmel megtartott vitaindítójában, a Politikatörténeti Intézet rendezvényén.
2009. március 11. szerda 19:37 - HírExtra
A politikus előadásával azonos című vitaanyagot az MSZP alapértékek bizottsága készítette a szocialista párt március végi kongresszusára.

A dokumentummal kapcsolatban Hiller István elmondta: nem egy dogma, nem egy kinyilatkoztatás és nem egy pillanatfelvétel, hanem igény a tradíciók felelevenítésére és felszólítás, hogy beszélni kell arról, hogyan van, hogyan legyen.

Az anyag, amely vitatkozik a liberálisokkal és a konzervatívokkal egyaránt, a múlt és a jelen gazdasági-társadalmi helyzetének felvázolása mellett az állam szerepéről is szól. "Az állam szerepvállalásában újat kell hogy mutasson" - fogalmazott ezzel kapcsolatban az MSZP alelnöke. Nem kis vagy nagy államról van szó, hanem arról, hogy az államnak vannak feladatai, amelyeket el kell látnia - tette hozzá.

Kifejtette, hogy a dokumentum harmadik, jövőről szóló része azt mondja: Magyarország és Közép-Európa jövője az oktatásban, a tudományos innovációban és a kultúrában rejlik.

Az MSZP közép- és hosszú távú politikáját meghatározó vitaanyaghoz a párt március 21-22-i tisztújító kongresszusán - amelynek első napján megválasztják az MSZP elnökét és tisztségviselőit - mond majd szóbeli kiegészítést Hiller István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását