2024. június 16. - Jusztin

Mindenki a cigányokért imádkozik

Országos imanapot és a bűnbánatot jelképező böjtöt tartanak pénteken Hosszúpályiban a cigány-magyar megbékélésért - tájékoztatta az MTI-t a szervező Csonka József, a település református missziós lelkésze szerdán.
2009. március 11. szerda 19:32 - HírExtra
Az eseményre a nagy és a kisegyházak tagjait egyaránt várják, s közösen mondanak majd imákat a gyűlölet, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen, prédikációk azonban nem lesznek. Az alkalmon az emberek elmondhatják majd megtérésük történetét is, amelyekből egy úgynevezett "bizonyságtevő könyvet" terveznek kiadni. A látogatóktól azt kérik, hogy mindenki hozzon egy-egy szál virágot és gyertyát - közölte.

Mint írta, a programot az hívta életre, hogy "felemeljék szavukat Istenhez az égbe kiáltó szörnyűségek miatt, amelyek az országban történtek". Imákat mondanak majd a gyászolókért, hogy "az áldozatokká vált családok szembesüljenek azzal, hogy nem lettek magukra hagyva, hogy a cigányok és a magyarok ne féljenek egymástól, mert ez a mi közös hazánk". "Isten a saját képére teremtette az embert, nem bűnözőnek, rasszistának, fajgyűlölőnek" - tette hozzá.

A missziós lelkész arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy március 29-re az Országházban tervezik ugyanezt a programot, ennek érdekében levelet írtak Szili Katalin házelnöknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását