2024. június 1. - Tünde

Erőszakba torkollott a diákok megmozdulása

Zavargással végződött Kenyában a diákok keddi tüntetése a rendőri erőszak ellen, amelynek állítólag több társuk is áldozatul esett. A tiltakozás békésen indult.
2009. március 10. kedd 22:10 - HírExtra
Mintegy kétezer diák indult a főváros, Nairobi központjába, de később többen elkezdtek köveket dobálni a rendőrökre, mások pedig kirakatokat törtek be, és fosztogatásba fogtak.

Bottal megvertek több tudósítót is. Addigra a tömeg már felszaporodott mintegy ötezer főre, mert a nyomornegyedekből sokan a diákokhoz csapódtak. A rendőrök könnygázzal próbálták megfékezni a zavargókat, és három lövés is eldördült. Áldozatokról nem tudni. A diákok a rendőrfőnök lemondását követelik, mert a rendőrök a múlt héten lelőtték egy társukat.

Állításuk szerint rendőri kivégző osztagok több gyilkosságot is elkövettek egy bűnbanda felszámolásakor. A fiatalok torkig vannak azzal, ami ebben az országban folyik - mondta az egyik tüntető.

A rendőrfőnök tagadta, hogy emberei halálbrigádokat szerveztek volna, de azért elrendelte három rendőr letartóztatását a diák lelövése miatt, s közölte, hogy nem mond le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását